„Mulțumesc, profesore!” Sorocenii le pot lăsa mesaje dascălilor, în Marea Carte a Recunoștinței

0
312

Locuitorii și vizitatorii orașului Soroca au posibilitatea în acest sfârșit de săptămână să le transmită profesorilor mesaje de mulțumire și apreciere. Și nu oricum, dar lăsându-și amprenta în „Marea Carte a Recunoștinței”, pe care o pot găsi în Parcul Grigore Vieru din centrul orașului, în zilele de 1 – 3 octombrie, între orele 10:00 – 17:00. Acțiunea este organizată de Direcția învățământ Soroca, în contextul Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ.

 Fiecare trecător va avea ocazia să-și lase pe filele cărții câteva amintiri din  anii de școală sau cuvinte calde pentru îndrumătorii lor în viață. Organizatorii invită elevii, părinții și întreaga comunitate să vină și să scrie mesaje de recunoștință celor care le-au marcat destinul și le-au oferit modele de viață.

„Astăzi, „Marea Carte a Recunoștinței” și-a deschis filele pentru toți cei care au cuvinte pline de admirație și de recunoștință pentru dascălii ce i-au învățat, pentru inima lor sensibilă și bună, pentru dragoste și răbdare, pentru energie și optimism”, menționează organizatorii.

Un prim astfel de mesaj a venit din partea unui dascăl de viață. „Este un eveniment care ne aduce aminte de un sentiment foarte rar pe care îl întâlnim în zilele noastre, și anume cel de mulțumire și de recunoștință. Este un sentiment care de multe ori nu știm să-l promovăm și să-l dezvoltăm, dar profesorii, pedagogii, sunt oamenii care au ostenit foarte mult în slujba cuvântului, iar cuvântul să știți că ne marchează. Voi, profesorii sunteți cei care plămădiți întreaga societate, din mâinile voastre, a pedagogilor, ies și doctorii, și profesorii. Voi sunteți cei care dau viață cuvântului”, au fost cuvintele părintelui Florentin Doboșeriu.

În Soroca activează circa 800 de profesori. Ultimele date arătau că în jur de 15% dintre aceștia sunt pensionari. Ziua Internațională a Profesorului a fost stabilită de UNESCO pe 5 octombrie 1994. UNESCO a ales această zi pentru celebrarea dascălilor din toată lumea, cu scopul de a asigura îndeplinirea nevoilor educaționale ale tuturor școlarilor și de a mobiliza sprijinul pentru profesori. În Republica Moldova, timp de mai mulți ani, această zi a fost sărbătorită în prima duminică a lunii octombrie.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.