Moș Crăciun a ajuns pe meleagurile sorocene și a felicitat mai mulți copii

0
122

Câteva zeci de copii au avut parte de un matineu cu prilejul sărbătorilor de iarnă și Anul Nou. Aceștia au petrecut timpul vesel, iar oaspeți de onoare au fost Moș Crăciun și Alba ca zăpada, care le-au înmânat cadouri.

“Tradițional, la final de an adunăm copilașii la un matineu. Vrem să le creăm atmosferă de Crăciun și să le oferim o adevărată sărbătoare cu distracții, dulciuri și bucurie”, menționează Claudia Ivanova, președinta ONG “Razele Viitorului”, care a organizat evenimentul.

Potrivit doamnei Ivanova, au fost invitați copii cu dizabilități și copii din familii numeroase sau social vulnerabile.

“Am invitat copii din cadrul ONG “Razele viitorului”, de la Societatea nevăzătorilor, copii din satul Racovăț și de la grădinița nr. 1 din Soroca”, a precizat doamna Ivanova.

Alături de părinți, micuții au petrecut vesel, dansând sau participând la concursuri și jocuri distractive, alături de elevii Colegiului “Mihai Eminescu”, care au pregătit un program artistic deosebit.

“Am acceptat cu plăcere să fim parteneri la acest eveniment. Înțelegem că aici sunt copii speciali și ne-am străduit, împreună cu elevele grupei 41 A, în rol de pitici și Alba ca Zăpada și elevul grupei 33 B, în rol de Moș Crăciun, să le creăm o atmosferă plăcută și o sărbătoare frumoasă acestor copii. Am prezentat un program divers, ca să le placă tuturor și toți să fie fericiți“, a menționat Maria Pânzari, șefa Secției didactică, Colegiul Pedagogic Mihai Eminescu.

Jocurile și concursul ghicitorilor i-a veselit de-a binelea pe cei mici. Ulterior, Ei le-au recitat poezii lui Moș Crăciun și Alba ca Zăpada, care le-au oferit tuturor cadouri.

“Mulțumim mult organizatorilor că nu uită de copiii noștri la sărbători și la ziua invalizilor. Doamna Ivanova ne invită de câte ori sunt evenimente sau informații utile pentru familii cu copii cu necesități special și ne bucură inimile. Pentru asta îi suntem foarte recunoscători”, a menționat Svetlana Diaur din Soroca.

Vanari Vladislav a venit la sărbătoare cu feciorul său. “Asemenea sărbătoare este organizată în fiecare an pentru copiii noștri și asta ne bucură mult. A fost frumos, le-au organizat jocuri și concursuri, ceea ce le place lor. Mulțumim”, a opinat soroceanul.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a fost realizat cu sprijinul partenerilor din Franța, care au trimis cadourile pentru copii, alte cadouri și dulciuri au fost oferite de parteneri locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.