Mircea LUCESCU/Alexandru SPIRIDON vor antrena pe ZENIT, Sankt Petersburg

0
28

După 22 ani de glorie la echipa ucraineană Şahtar, Doneţk, cel mai celebru antrenor român din toate timpurile, Mircea Lucescu, a semnat un contract pe trei ani cu formaţia de top din Rusia, Zenit. Altfel, până a ajunge pe malurile Nevei, Lucescu, care a împlinit 70 de ani, a fost curtat cu insistenţă de mai multe echipe din Turcia, dar şi din Franţa…

Să menţionăm că şi doi moldoveni sunt „implicaţi”, într-un fel sau altul, în acest transfer – Alexandru Spiridon va continua să fie secundul lui Lucescu şi la Petersburg, iar Arcadie Zaporojanu este impresarul antrenorului. Pe de altă parte, salariul lui Mircea Lucescu va fi unul împresionant, 5.000.000 euro pe sezon!, iar pentru achiziţii şi transferuri şefii clubului i-au pus la dispoziţie nu mai puţin de 60.000.000 euro!

“Este o mare onoare să fiu antrenorul lui Zenit. Ştiam potenţialul acestei echipe de când lucram la Şahtior, ştiu ce vor fanii de la Zenit, să avem succes în Europa. Îmi aduc aminte când s-a transferat Tymoshchuk la Sankt Petersburg şi îmi place să-l urmăresc cum joacă. Zenit a câştigat campionatul cu el în echipă în 2007 şi apoi trofeele europene. Şi eu cred că putem avea succes în competiţiile continentale. Zenit are tot ce am nevoie pentru această meserie. Am avut o întâlnire extrem de profesionistă cu oamenii din conducerea clubului, am vizitat noul stadion, Zenit are foarte mult potenţial. Şi bineînţeles vorbim despre Sankt Petersburg, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Sper ca împreună să îndeplinim visurile fanilor. Sunt foarte entuziast şi abia aştept să încep munca.

Voi veni la Sankt Petersburg la începutul lunii iunie. Voi fi prezent la finala Ligii Campionilor şi apoi voi începe. Cu câteva zile înainte, vor avea loc testele medicale pentru echipă. Trebuie să mă întâlnesc cu jucătorii, să îi cunosc mai bine şi să le înţeleg abilităţile, cunoştinţele, ambiţiile, dorinţele şi visurile în Rusia şi Europa. Zenit are jucători foarte buni şi nu vreau să încep cu critici. Vreau să dezvolt echipa şi să ajut jucătorii tineri. Îmi place să lucrez cu fotbalişti tineri, au entuziasmul şi dorinţa de a munci din greu. Sper să devin cel mai bun manager în ochii suporterilor, pentru că tot ce facem este pentru fani. Fără ei, nu poate exista o echipă bună. Vreau să fiu sigur că vor fi de partea mea, că au încredere în jucători. Ei îi asigur că vom da totul pentru a-i face fericiţi”, a declarat Lucescu într-un interviu pentru site-ul formaţiei ruse.

Articolul precedentGrigore MARCIUC: „Luaţi mâinile de pe businessul mic!”
Articolul următorPersoanele intoxicate cu ciuperci, externate
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.