Milioane spălate de ploaie

0
17

Vremea ploioasă din săptămâna trecută a provocat pagube mari locuitorilor raionului Soroca, valoarea cărora a fost estimată până la 2 milioane de lei.

Potrivit lui Eugen Doga, inspector protecţia civilă, din cadrul DSE Soroca, în urma ploilor din săptămâna trecută au avut de suferit în special drumurile, atât din oraş, cât şi de la ţară, au fost înămolite gospodării şi grădini particulare, inundate beciuri. Cel mai mult a simţit consecinţele ploii un agent economic din satul Vărăncău, la care i-au fost compromise peste 164 ha de teren agricol.

În cazul avariei de la Soroca Nouă, care avut loc în aceiaşi noapte, atunci când un copac a căzut peste o conductă cu gaz şi a lăsat peste 2 mii de locuitorii ai străzii Luceafărului 8 fără gaze naturale, inspectorul ne-a asigurat că reconectarea la gaz a avut loc chiar a doua zi.

În urma ploii şi a vântului puternic din 31 mai spre 1 iunie au fost afectate în mare parte 10 localităţi din raion.

Direcţia Situaţii Excepţionale atenţionează reprezentaţii primăriilor din raion, agenţii economici şi cetăţenii care deţin bazine acvatice să monitorizeze starea barajelor şi a nivelul de apă a bazinelor acvatice, pentru a evita alte neplăceri în viitor provocate de ploi şi vremea instabilă.

Doina Alexei

Articolul precedent7 IUNIE — Ziua sindicalistului
Articolul următorCei mai ageri vânători din raion, premiaţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.