Meteo: în primul weekend din septembrie vremea se va răcori

0
54

Serviciul Hidrometeorologic de Stat transmite că,  după o perioadă toridă, vremea se va răcori în acest sfârşit de săptămână. Astfel, primul weekend din septembrie va fi caracterizat de valori termice încadrate până la 30 de grade, ziua, şi până la 17 grade Celsius, noaptea.

În perioada de referinţă, se aşteaptă cer variabil, preponderent noros, fără precipitaţii. Aceeaşi tendinţă meteorologică se va menţine şi la începutul săptămânii următoare, însă de marţi vremea va reveni la indicatorii caniculari.

Răpciune este denumirea lunii septembrie, în calendarul popular. Cârstovul viilor, Teclele, Filipii de toamnă sunt numai câteva dintre sărbătorile tradiţionale româneşti pline de obiceiurile lui Răpciune. „În luna Răpciuni cad copiii pe tăciuni” spune o vorbă din bătrâni. Şi asta pentru că această perioadă din an este dedicată culesului viilor. În calendarul popular, sărbătorile lui Răpciune sunt specifice trecerii dintre anotimpuri, la echinocțiul de toamnă. În emisfera nordică septembrie este echivalenta lunii martie din emisfera sudică, unde începe primăvara.

Articolul precedentCalea naturală de a scăpa de mucegai – este nevoie doar de oțet, apă, lămâie și bicarbonat de sodiu
Articolul următorHoroscopul zilei de 2 septembrie 2023. Gemenii se confruntă cu probleme de sănătate. Află ce se întâmplă cu zodia ta
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.