Membrii Comisiei speciale privind râul Nistru, condusă de soroceanca Aliona Pilipețcaia, s-au întâlnit cu Ambasadorul Ucrainei în RM, Marko Shevchenko

0
76

COMUNICAT DE PRESĂ: Membrii Comisiei speciale pentru evaluarea gestionării integrate a resurselor de apă din bazinul râului Nistru – Alla Pilipețcaia, Vladimir Bolea, Iurie Reniță, Ghenadie Verdeș și Radu Mudreac s-au întâlnit, astăzi, cu Marko Shevchenko, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost examinate relațiile de colaborare transfrontaliere pe subiectul utilizării durabile a resurselor naturale din bazinul râului Nistru,  consolidarea cadrului instituțional și organizatoric necesar valorificării viabile și protecției Nistrului pentru asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova,  identificarea soluțiilor pe marginea problemelor existente.

Președintele Comisiei, deputata Alla Pilipețcaia, a salutat prezența în cadrul discuțiilor a ambasadorului Ucrainei în țara noastră și a subliniat faptul că identificarea soluțiilor privind problema râului Nistru trebuie să se realizeze de comun acord între cele două state vecine.

Ambasadorul Marko Shevchenko a opinat că crearea Comisiei speciale este una oportună pentru a soluționa o problemă care persistă de mai mulți ani. Diplomatul a menționat că Ucraina este deschisă către o colaborare strânsă pentru a se interveni cu recomandări exacte în soluționarea problemelor existente.

Membrii Comisiei au optat pentru o ședință de lucru comună a reprezentanților din Republica Moldova, cât și din Ucraina. La fel, s-a propus deplasarea la fața locului pentru o mai bună conlucrare și sporire a capacităților de identificare a soluțiilor amiabile.

SURSA: Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova


Articolul precedentVIDEO// Doctor Eugenia Rezuș: A fost și este greu în pandemie, dar va fi și bine, cu siguranță!
Articolul următorVIDEO// Doctor Ludmila Ciobanu: Bolnavii non-COVID nu sunt lăsați în voia sorții
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.