Membrii Comisiei speciale privind râul Nistru, condusă de soroceanca Aliona Pilipețcaia, s-au întâlnit cu Ambasadorul Ucrainei în RM, Marko Shevchenko

0
76

COMUNICAT DE PRESĂ: Membrii Comisiei speciale pentru evaluarea gestionării integrate a resurselor de apă din bazinul râului Nistru – Alla Pilipețcaia, Vladimir Bolea, Iurie Reniță, Ghenadie Verdeș și Radu Mudreac s-au întâlnit, astăzi, cu Marko Shevchenko, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost examinate relațiile de colaborare transfrontaliere pe subiectul utilizării durabile a resurselor naturale din bazinul râului Nistru,  consolidarea cadrului instituțional și organizatoric necesar valorificării viabile și protecției Nistrului pentru asigurarea securității alimentare a Republicii Moldova,  identificarea soluțiilor pe marginea problemelor existente.

Președintele Comisiei, deputata Alla Pilipețcaia, a salutat prezența în cadrul discuțiilor a ambasadorului Ucrainei în țara noastră și a subliniat faptul că identificarea soluțiilor privind problema râului Nistru trebuie să se realizeze de comun acord între cele două state vecine.

Ambasadorul Marko Shevchenko a opinat că crearea Comisiei speciale este una oportună pentru a soluționa o problemă care persistă de mai mulți ani. Diplomatul a menționat că Ucraina este deschisă către o colaborare strânsă pentru a se interveni cu recomandări exacte în soluționarea problemelor existente.

Membrii Comisiei au optat pentru o ședință de lucru comună a reprezentanților din Republica Moldova, cât și din Ucraina. La fel, s-a propus deplasarea la fața locului pentru o mai bună conlucrare și sporire a capacităților de identificare a soluțiilor amiabile.

SURSA: Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.