Mătușa Duța aniversează astăzi 112 ani și este cea mai în vârstă basarabeancă / VIDEO

0
2423

Alexandra Dolghier din satul Slobozia-Nouă, raionul Soroca, împlinește astăzi 112 ani. S-a născut de Baba Dochia în 1909, iar lumea din sat o știe ca mătușa Duța. Primii ani i-a trăit în satul Slobozia-Veche, astăzi cunoscut ca Tătărăuca-Nouă.

A crescut cu soțul două fete și un băiat, dar bărbatul și copiii nu mai sunt în viață. I-au plăcut la viața ei cântecele, chiar și acum le mai ține minte versurile. Femeia a muncit o viață întreagă la pământ, și nu prea a avut timp să stea locului. Lipsită de vederi și de puteri, în prezent mătușa Duța stă cam tot timpul în casă. La cei 112 ani de viață este cea mai în vârstă cetățeancă a Republicii Moldova.

Reportajul este realizat în cadrul unui proiect sponsorizat de Fundația Thomson Reuters ca parte a Asistenței pentru mass-media independentă din statele Parteneriatului Estic, care este finanțat de Biroul pentru Dezvoltare, Comunitate și Dezvoltare al Regatului Unit.

Articolul precedentPreședinta Maia Sandu a solicitat Guvernului să înstituie, în 3 zile, Starea de Urgență
Articolul următorDe astăzi, România este în stare de alertă, iar de Paști țara nu va fi în lockdown
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.