Marea Unire: de la Soroca la Alba Iulia / VIDEO

0
220

La 1 Decembrie românii din întreaga lume sărbătoresc Marea Unire de la Alba Iulia din 1918. Evenimentul istoric de la Alba Iulia își are începuturile inclusiv și în ținutul Sorocii, care a fost printre primele ce a cerut Unirea și a luptat pentru ea.

Marea Unire a fost precedată de proclamaţia Sfatului Țării de la Chişinău și rezoluţia Congresului General al Bucovinei. Anterior membrii zemstvei judeţene din Bălți au cerut Unirea la începutul lunii martie a anului 1918, iar exemplul lor a fost urmat la câteva zile şi de soroceni.

La 13 martie 1918, la Adunarea Generală a Zemstvei din districtul Soroca, în urma discuţiilor cu micii şi marii proprietari, membrii comunei, ai clerului şi învăţământului, a cerut Sfatului Ţării Unirea cu România.


Articolul precedentLocuri de muncă în Soroca: angajăm specialiști în industria ușoară
Articolul următorAstăzi : teste – 3557, persoane infectate – 1499, decese – 19. Sunt persoane infectate și în raionul Soroca.
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.