Manualele de Educație pentru Media sunt accesibile și în alfabetul Braille: Acestea vor ajunge în școlile și bibliotecile pentru nevăzători din țară

0
41
Foto: facebook.com/internewsinmoldova

Educație pentru media! Și pentru toți! Din acest an, manualulele de Educație pentru Media la toate treptele (primară, gimnazială și liceală) sunt și în alfabetul Braille. Asociația Nevăzătorilor din Moldova, cu ajutorul Centrului Național de Informare și Reabilitare și a Centrului pentru Jurnalism Independent din Moldova, a editat și ajustat manualele în Braille, iar în curând vor fi înregistrate și în format audio.

Foto: facebook.com/internewsinmoldova

 

Potrivit unui comunicat emis de Internews în Moldova, manualele vor ajunge atât la cele trei școli specializate, unde învață copiii cu deficiențe de vedere, cât și la organizațiile teritoriale ale Asociației Nevăzătorilor și bibliotecile din țară.

Amintim că și la Soroca activează o bibliotecă specializată cu literatură pentru nevăzători i slab văzători.

Jurnalistul și instructorul în educație mediatică, Dumitru Stoianov, le-a vorbit membrilor Asociației, în cadrul unei întâlniri, despre importanța gândirii critice și informării corecte, aceasta fiind cea de-a doua instruire organizată în cadrul proiectului MEDIA-M pentru persoanele nevăzătoare și slab văzătoare.

 

Manualele, dar și instruirile, sunt parte a proiectului “Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.

Articolul precedentAstăzi va fi soare, iar mâine ar putea să plouă
Articolul următorSorocenii câștigă primul punct, iar fotbaliștii din Visoca suferă o nouă înfrângere
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.