Mămăliga poate deveni un lux: prețul la porumb se dublează

0
367

  Din cauza secetei din acest an, porumbul a început să se usuce pe câmp cu o lună și jumătate mai devreme decât de obicei, iar unii fermieri s-au văzut nevoiţi să-şi strângă recolta mai devreme.

În lipsa precipitațiilor, ştiuleţii aşa și nu au reuşit să se dezvolte, iar oamenii de la sate se plâng că nu vor avea cu ce să-şi hrănească animalele. Pe de altă parte, în ultimile zile la piețe preţul unui kilogram de grăunțe a ajuns să coste chiar şi șase lei, de aproape două ori mai mult decât anul trecut.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, anul trecut, agricultorii au obținut peste două milioane de tone de grăunțe. Datele nu includ și recolta persoanelor fizice.


Articolul precedentTragedie: un micuț a murit după ce a căzut de la etajul cinci
Articolul următorVIDEO: Pregătiri pentru ședința Consiliului raional. Vezi ce subiecte au fost discutate la comisia pentru dezvoltare economică și infrastructură…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.