Mâine, 18 iunie, va avea loc prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București

0
59

Republica Moldova va găzdui sâmbătă prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și președintele țării, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu.

„Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră la Chișinău și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum: infrastructură, energie, investiții, sănătate, educație sau cultură”, a menționat speakerul Igor Grosu.

Agenda evenimentului va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori ale președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii, președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 10.00.

Foto: Parlament

Articolul precedentAstăzi, 17 iunie, Republica Moldova și Ucraina ar putea obține statului de țări candidate, iar Georgia de potențial candidat la Uniunea Europeană
Articolul următorVezi cum a fost sărbătorită ziua lucrătorului medical la Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.