Mâine, 18 iunie, va avea loc prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București

0
44

Republica Moldova va găzdui sâmbătă prima ședință comună a Parlamentelor de la Chișinău și București, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, din partea Republicii Moldova la reuniune au fost invitați întreg corpul de deputați și președintele țării, Maia Sandu. România va fi reprezentată la eveniment de delegațiile Senatului și Camerei Deputaților, conduse de președinții Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu.

„Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României are loc în premieră la Chișinău și este un mesaj puternic de susținere a eforturilor noastre de integrare europeană, dar și un mesaj despre ce putem face împreună pentru a spori cooperarea în domenii precum: infrastructură, energie, investiții, sănătate, educație sau cultură”, a menționat speakerul Igor Grosu.

Agenda evenimentului va începe la ora 09.25 cu depuneri de flori ale președinților Florin-Vasile Cîțu și Ion-Marcel Ciolacu la Monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Ședința comună va debuta cu ceremonialul protocolar, urmat de discursurile oficialilor de la Chișinău și București. În cadrul ședinței urmează a fi semnată o declarație comună. La finalul reuniunii, președinții Parlamentelor Republicii Moldova și României vor susține o conferință de presă.

Ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României va avea loc la Palatul Republicii, începând cu ora 10.00.

Foto: Parlament

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.