Mai multe posibilități de odihnă și joacă pentru copiii din Tătărăuca Veche

0
127

Cetățenii activi din Tătărăuca Veche, raionul Soroca, și-au propus să extindă  terenul de joacă la grădinița pentru copii prin instalarea unor echipamente suplimentare la cele existente. În acest scop, Grupul de Inițiativă Locală din localitate a scris un proiect la AO Casa Speranțelor în speranța de a obține și un grant pentru această inițiativă.

Proiectul a stagnat o perioadă din cauza stării de urgență în sănătate, instalată în republică, însă imediat ce a fost posibil lucrările au fost reluate. Inițiatorii și beneficiarii proiectului ne comunică cu bucurie că lucrările sunt pe ultima sută de metri. În curtea grădiniței din localitate au apărut o corabie, tobogan și instalații pentru alpinism.

Foto: Grupul de Inițiativă Locală Tătărăuca Veche

Actualmente se fac ultimele lucrări de amenajare a zonei de joacă pentru copii, după efectuarea lucrărilor de instalare a echipamentului și imediat ce autoritățile vor permite accesul pe teritoriul grădiniței, terenul de joacă extins va fi inaugurat solemn, ne-a comunicat Angela Artin, una dintre membrii grupului de inițiativă.

Amintim că acest proiect este implementat de Grupului de Inițiativă Locală, susținut de AO ”Casa Speranțelor” în colaborare cu Instituția de Educație Timpurie din Tătărăuca Veche. Costul proiectului este de 36 mii lei, dintre care jumătate sunt oferiți de AO ”Casa Speranțelor”, iar altă jumătate sunt alocați din bugetul grădiniței.

Grupului de Inițiativă Locală din Tătărăuca Veche are 10 membri activi și a fost creat cu sprijinul AO ”Casa Speranțelor”, în cadrul proiectului ”Formăm lideri pentru comunitate”, cu suportul Fundației Est-Europene, Inițiativa Comună pentru Oportunități Egale în parteneriat cu Centrul  Parteneriat pentru Dezvoltare, din resursele acordate de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SCD) și Suedia.

***

Această publicație a fost realizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă a proiectului „E timpul să fii activ!” și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.