Lumânarea Recunoștinței de la Soroca, locul unde pământul se întâlnește cu cerul

0
488

La 27 martie 2004 la Soroca a fost inaugurat Complexul Cultural Turistic „Lumânarea Recunoştinţei”. Inițial, monumentul urma să se numească “Badea Mior”, ideea fiind propusă de scriitorul Ion Druță, originar din Câmpia Sorocii.

Această atracție turistică cu înălțimea de aproape 30 de metri a fost ridicată pe baza proiectului arhitectului Ion Pascal. Cel mai mult atrage însuși locul, de unde se deschide o panoramă frumoasă asupra municipiului Soroca și a priveliștii din jur. Dar cum ajungem acolo sus? Pentru familii active și cu copii mai măricei recomandăm să începeți călătoria de jos, de la podul Bechir, unde puteți parca mașina. De aici urcați cele peste 600 de trepte până la „Lumânarea Recunoştinţei”, iar până sus veți vedea mai multe locuri demne de un selfie de nota 10.

Cei care nu doresc să-și pună forța la încercare sau care au copii mai mici pot ajunge la obiectivul turistic dinspre satul Zastânca, de unde drumul duce exact până la locul necesar.
Pentru a urca și coborî scările aveți nevoie de încălțăminte comodă și dorința de aventură. Aici și aerul pare altfel, chiar dacă atracția turistică este situată la o zvârlitură de băț de oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.