Lovitură pentru Adrian Mutu și naționala României! Japonezii nu-l primesc pe „Briliant” la Jocurile Olimpice de la Tokyo

0
55
„Briliantul” nu are voie să intre pe teritoriul Japoniei din cauza faptului că în trecut a fost depistat dopat
„Briliantul” nu are voie să intre pe teritoriul Japoniei din cauza faptului că în trecut a fost depistat dopat

  Adrian Mutu, selecționerul naționalei României U21, ar fi trebuit să facă parte din delegația României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă „Briliantul” a primit o veste total neașteptată.

În vârstă de 41 de ani, Mutu ar fi trebuit să facă parte din staff-ul naționalei României conduse de Mirel Rădoi, însă din cauza Constituției japoneze acest lucru nu va mai avea loc, scrie Digisport. Conform sursei citate, „Briliantul” nu are voie să intre pe teritoriul Japoniei din cauza faptului că în trecut a fost depistat dopat. Astfel, el nu va primi viza de intrare în Japonia. „Împreuna vom face selecția, dar asta după ce vom ști exact care sunt cluburile care ne vor lăsa jucătorii. Și dacă nu era Adi prezent cu noi, eu selecția o fac alături de staff. Decizia finală îmi aparține, dar după o consultare cu staff-ul. Așa am convenit cu domnul Stoichiță și cu cei din Federație în momentul în care am preluat naționala mare, la Tokyo va face parte din staff-ul tehnic și antrenorul de la U21″, spunea Rădoi.

Mutu nu e singurul nume mare care n-a fost primit în Japonia. Același lucru s-a întâmplat și cu legendarul Diego Maradona, care n-a primit viza de Japonia la Cupa Mondială din 2002, tot din cauza problemelor legate de dopaj. „Nu am omorât pe nimeni și îi respect pe japonezi. Nu le voi trimite bombe nucleare. Este un paradox: dacă japonezii sunt așa de susceptibili, va fi mai bine pentru jucătorii SUA, care nu trebuie să intre pe teritoriul lor”, spunea Maradona la acea vreme… Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaină în octombrie 2004 pe când juca la Chelsea. La acel moment i-a fost reziliat contractul. Fostul fotbalist a ofst suspendat apoi 7 lun și amendat cu 20.000 de lire sterline, iar de-a lungul timpului i-a fost pus sechestru pe o casă din SUA.

SURSA: prosport

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.