Locuitorii comunei Dărcăuți vor avea acces la apă potabilă grație unui proiect finanațat de UE

0
585
Foto: facebook.com/oleg.rozimovschi

Încă un proiect susținut financiar de Uniunea Europeană a fost lansat în raionul Soroca. La data de  24 septembrie, în comuna Dărcăuți a fost dat startul proiectului  ”Cetățeni activi pentru apa potabilă și viitorul comunei Dărcăuți”,, care face parte dintr-un proiect mai mare: „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

În cadrul proiectului local, primăria comunei Dărcăți va beneficia de 861 960 lei la implimentarea proiectului Cetățeni activi pentru apa potabilă din grupul Vest al r. Soroca. Proiect atât de mult așteptat de locuitorii comunei noastre în această vară secetoasă”, menționează primarul comunei Oleg Rozimovschi într-un comunicat publicat pe rețele sociale.

Datorita acestui proiect locuitorii comunei vor avea apă la marginea localității, la o cișmea. mai apoi se autoritățile planifică extinderea rețelei de apeduct intern pe interiorul satelor din comună, se mai spune în mesajul edilului.

Amintim că, recent, și în municipiul Soroca a fost lansat proiectul ”Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca” în cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova”.

***

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.