Liber pentru drone: Nu mai este nevoie de permisiunea ACC pentru operarea dronelor-jucărie

0
110
Foto: pixabay.com

Autoritatea Aeronautică Civilă a simplificat procedurile de operare a aparatelor de zbor fără pilot în spațiul aerian național. Au fost introduse două noi categorii de aeronave fără pilot – Jucărie și Aeromodel, zborul cărora în spațiul aerian necontrolat (clasa G), până la o înălțime mai mică de 30 de metri, nu mai necesită obținerea unei permisiuni scrise de la AAC și coordonarea prealabilă cu serviciul de trafic aerian al ÎS Moldatsa, transmite IPN.

Persoanele care dețin drone ce întrunesc alte condiții, decât cele exceptate mai sus, se pot adresa în continuare Direcției Aviația Ușoară din cadrul Autorității Aeronautice Civile pentru a obține permisiunile necesare.

„Autoritatea Aeronautică Civilă este dispusă în continuare să contribuie la dezvoltarea domeniului utilizării aparatelor de zbor fără pilot, asigurând în același timp nivelul acceptabil al siguranței zborurilor și securității aeronautice, realizând aceste atribuții în condiții de maximă transparență”, se menționează într-un comunicat de presă emis de instituție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.