La Tătărăuca Nouă au ars peste 120 hectare de vegetație

0
556
foto: dse.md

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în peste 200 de misiuni pentru localizarea și lichidarea focarelor de vegetație aprinsă. Cele mai răspândite focare au fost în localități din raioanele Briceni, Soroca, Ocnița, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea Tătărăuca Nouă, raionul Soroca, unde focul a compromis peste 120 ha de teren. La Mihăileni, raionul Sângerei, focul a distrus 110 ha de de vegetație, iar la periferia orașului Comrat, pompierii au stins peste 50 ha de teren care ardeau. În localitatea Cioc – Maidan salvatorii au reușit lichidarea arderii pe o suprafață de 20 ha, iar la Gârbova, Ocnița de intervenția pompierilor a fost nevoie pentru a stinge alte 30 ha de vegetație arsă. Pompierii din capitală de asemenea au avut misiunea de a stinge focare de iarbă aprinsă, în special în apropiere de localitatea Sângera, unde focul a nimicit 20 ha de teren. Conform datelor IGSU în ultimele 24 de ore pompierii și salvatorii au avut misiunea de a stinge 2533 ha de vegetație, fiind implicate și gărzile de rezervă pentru intervenții.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat oamenii să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer pentru a evita focarele extinse, care se răspândesc cu repeziciune. În condiții de vînt și umiditate redusă, focarele de vegetație se transformă în incendii de proporții, care cu ușurință pot afecta spații forestiere, terenuri agricole, dar și locuințele oamenilor.

În situații de risc persoanele sunt rugate să sune de urgență Serviciul 112.

sursa: dse.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.