La Soroca se desfășoară aplicații la protecția civilă / GALERIE FOTO

0
540

Astăzi la Soroca au loc aplicații la protecția civilă, parte a planului calendaristic de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2024, aprobat prin H.G nr. 937/20223 “Cu privire la măsurile de pregătire a protecției civile a Republicii Moldova în anul 2024”. Subiectul cu tema “Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”.

Activitatea a început cu Ședința Comisiei Situații Excepționale a raionului Soroca și a Punctului Teritorial de dirijare. A urmat trecerea în revistă a formațiunilor Protecției civile, care s-au aliniat în Piața Libertății din municipiul Soroca. Ulterior sunt simulate mai multe situații excepționale cum ar fi organizarea și desfășurarea măsurilor de prevenire a inundației cu desfășurarea lucrărilor de amenajare a digului de protecție contra inundațiilor; Organizarea și desfășurarea lucrărilor de salvare și evacuare a elevilor în timpul lichidării consecințelor incendiului de proporție, produs în incinta Colegiului Tehnic-Agricol; Acțiuni de localizare și lichidare a răspândirii epizotiei (Gripa Aviară H5N1); Organizarea și desfășurarea lucrărilor de lichidare a consecințelor avariei de producție la ÎIS “ACVANORD” cu scurgerea substanței periculoase toxice “CLOR” în urma unui cutremur de pământ, Intervenția serviciilor specializate (112) la un accident rutier cu victime multiple; Organizarea activității ÎMSP Spitalul Raional Soroca în cazul unei situații excepționale la Spitalul Raional Soroca, Organizarea și desfășurarea lucrărilor de salvare a persoanelor sinistrate în timpul cutremurului de pământ cu producerea unui incendiu la un bloc locativ situat pe str. Nicolae Testemițanu și desfășurarea activității Serviciului alimentar și comerț al raionului Soroca. La final va avea iarăși loc ședința CSE a raionului Soroca.


Articolul precedentCetățeni din raioanele Soroca și Drochia au fost sancționate în urma incendierii intenționate a vegetației uscate și deșeurilor menajere
Articolul următorGuvernul de la București a prelungit cu șase luni Acordul privind controlul coordonat în punctul de trecere Albiţa
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.