La Soroca s-a încercat facilitarea dialogului între mediul de afaceri și autoritățile publice

0
68

Astăzi în sediul Camerei de Comerț și Industrie din Soroca a avut loc o masă rotundă cu genericul „Guvernarea transparentă și incluzivă: participarea mediului de afaceri la dialogul cu autoritățile publice”. La eveniment au participat agenți economici din raioanele Soroca, Drochia și Florești și reprezentanți ai administrației publice locale, iar pe post de experți au venit Viorel Pârvan, expert juridic și Diana Enachi, expert economic. 

„Scopul evenimentului este de a acumula propuneri și probleme, iar spectrul se referă la îmbunătățirea transparenței decizionale la nivel de Parlament și nu numai. Proiectul este o platformă în care mediul de afaceri se unesc și cu o voce comună încearcă să-și rezolve problemele. Și una dintre problemele vociferate a fost că la Parlament proiectele de legi și mai ales cele care afectează businessul, sunt adoptate într-o manieră netransparentă: nu implică oamenii de afaceri și nu văd care sunt problemele reale. iar când în final se adoptă o lege, aceasta nu ajută businessul, ci din contra, îi încurcă în activitate. Având experiența oamenilor de afaceri din regiuni, vrem să o transmitem la Parlament și Guvern” ne-a explicat Viorel Pârvan.

Totodată s-a discutat și despre inițiativa creării unei funcției de Ombudsmann pentru business și de promova legea prevenției, ca acele controale ale diferitor organe de stat să nu fie abuzive ci consultative. Anterior astfel de evenimente au avut loc în Cahul și Rezina, după care urmează Bălți, Hâncești și altele. Masa rotundă a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie, filiala Soroca, împreună cu IDIS Viitorul și cu Centrul de Antreprenoriat Privat și susținerea CIPE din SUA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.