La Soroca, oraș aflat pe malul Nistrului, apa costă mai scump decât la Bălți, Ialoveni și Chișinău

0
985
sursa foto: pixabay.com

Moldovenii achită tarife diferite pentru consumul apei de la robinet. Chișinăuienii plătesc aproximativ 9 lei pentru un metru cub de apă, în timp ce locuitorii orașului Glodeni achită de trei ori mai mult – peste 27 de lei, scrie Europa Liberă.

Potrivit ANRE, diferența de cost se explică prin factorii care influențează formarea tarifului și anume numărul de consumatori deserviți de operator, lungimea rețelelor publice de alimentare cu apă și de canalizare, consumul tehnologic și pierderile de apă acceptate în scopuri tarifare, tehnologia de captare și de tratare a apei, cantitatea de apă procurată și prețul de procurare etc. Apropo, Sorocenii achită 15,39 lei pentru un metru cub de apă, la Bălți – 8,65 lei, Dondușeni – 14 lei, la Drochia – 17,1 lei, Florești – 20,69 lei, la Ialoveni – 8,65 lei.

Sursa: Europa Liberă


Articolul precedentMaia Sandu: “Republica Moldova alegea pacea în locul războiului!”
Articolul următorWiki Loves Monuments Moldova revine – fotografiază monumentele din satul sau orașul tău, participă la concurs și câștigă!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.