La Soroca nu a fost jucat spectacolul “Dosarele Siberiei”. Pe scenă și în sală, acesta a fost (re)trăit / GALERIE FOTO

0
1292

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău a adus la Soroca spectacolul “Dosarele Siberiei”. Printre spectatorii prezenți în sală au fost și supraviețuitori ai represiunilor sovietice. Aceștia au fost salutați de Sergiu Prodan, Ministrul Culturii, Petru Hadârcă, regizorul spectacolului și directorul Teatrul Național „Mihai Eminescu” și Grigore Bucataru, șeful Secției Cultură și Turism Soroca. 

Timp de peste două ore spectatorii au fost duși în urmă cu opt decenii, când aceste pământuri erau ocupate de Uniunea Sovietică. Rând pe rând, chiar și cei care au întâmpinat armata sovietică cu brațele deschise, au aflat ce se ascundea în spatele acestei “eliberări” ale ocupanților și cum este să supraviețuiești în lumea GULAG-ului sovietic. Spectacolul, care de fapt este o foarte bună pastilă de anti-nostalgie, s-a bazat pe istorisiri adevărate ale conaționalilor noștri, inclusiv a lui Ion Moraru, de la marginea județului Soroca, despre care am scris anterior. La final, sorocenii, reprezentați de Ana Bejan, Nina Neculce și Veaceslav Burlacu, au mulțumit actorilor mici și mari pentru această reprezentație teatrală autobiografică pentru destinul Basarabiei.

Turneul are loc în cadrul proiectului susținut de Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, autoritățile publice locale și Ambasada SUA în Republica Moldova.

Articolul precedentConfort și mâncare gustoasă în tabăra ”La Dumbravă”
Articolul următorLa ce vârstă ies europenii de pe piața muncii?
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.