La Soroca mai continuă alegerile parlamentare?

0
66

Cu toții cunoaștem că alegerile parlamentare au fost încă vara trecută, la Soroca însă par să continue. Panoul publicitar al Partidului Acțiune și Solidaritate poate fi văzut de fiecare trecător în dealul Sorocii, iar pe cel al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor – în centrul orașului, chiar lângă Palatul de Cultură.

În viziunea deputaților soroceni, Ion Babici și Aliona Pilipețchi, banerele nu vor fi scoase atât timp cât nu va fi altceva care să le înlocuiască. „Odată ce m-ați apelat, eu o să încerc să rezolv problema. E mare probabilitatea ca publicitatea de la alegeri să fie scoasă atunci când o să se pună ceva nou. Într-un fel ele suplinesc golul”, a declarat parlamentarul Ion Babici.

„De banarele publicitare nu răspundem noi, ci oficiul central. Ei dau comandă de la Chișinău și ni le aduc”, a adăugat la rândul ei Aliona Pilipețchi. 

Trecătorii nu prea par să fie interesați nici de politică, nici de panourile care atârnă fără sens deja de câteva luni. „Alegerile parlamentare au fost vara trecută. Cred că le lasă pentru data viitoare”, ne-a spus Diana Solovei. „Pe mine nu mă deranjează, nici nu era să le văd dacă nu mă întrebați”, a menționat Nadejda Cebotari.

 „Cel mai probabil sunt foarte ocupați deputații cu chestii mai importante decât banerele. Desigur că un pic e deranjant faptul că nu au fost scoase la timp, însă nu e cea mai mare problemă asta”, a adăugat Ana Slutu.  

La 11 iulie 2021 în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri parlamentare anticipate. Alegătorii au ales între 23 de concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. Prezența la vot a fost de 52,30%.

În urma scrutinului în Legislativ au acces trei formațiuni politice. Este vorba de Partidul Acțiune și Solidaritate (62 de mandate), Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (32 de parlamentari) și Partidul Șor (șase deputați). În Soroca avem patru deputați printre care se numără: Ion Babici și Boris Popa deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, Aliona Pilipețchi și Elena Bodnarenco Deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Valeria Prisacari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.