La Soroca a fost inaugurat un scuar creat cu susținerea Statelor Unite ale Americii / GALERIE FOTO

0
684

Astăzi la Soroca a avut loc inaugurarea scuarului de pe strada Vasile Stroescu, botezat de unii soroceni “american”, care a fost finanțat, în mare parte, din banii cetățenilor Statelor Unite ale Americii. Valoarea totală a proiectului este de 100 mii de dolari USD, dintre care 70 mii dolari sunt contribuția USAID. 

Inițial autoritățile și oaspeții au tăiat panglica tradițională, apoi au făcut o plimbare prin parc, admirând o expoziție de pictură dedicată Zilei mondiale a Pământului, realizată de elevii Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca. Eleva Iuliana Iscra, dar și dansatorii de la colegiu, îndrumați de profesoara Maia Șevciuc, au prezentat un program artistic.

Menționăm că scuarul este realizat cu suportul Programului „Comunitatea Mea”, finanţat de Guvernul American/USAID Moldova şi implementat de IREX în parteneriat cu primăria municipiului Soroca. Amintim că în toamna anului 2020 municipiul Soroca a fost inclus în programul “Comunitatea Mea” finanțat de SUA, alături de alte 29 de sate și orașe din Republica Moldova. Crearea scuarului a prevăzut amenajare teritoriului pe o suprafață totală de 6.682 m pătrați, pavarea și instalarea bordurilor pe alei, instalarea a 26 de stâlpi de iluminat, a 18 bănci și 18 coșuri de gunoi, plantarea ierbii pe o suprafață de 4.381 m pătrați. 


Articolul precedentValentina Jamba: “Să ne învățăm a avea grijă de pământ ca să putem trăi în bună relație cu natura”
Articolul următorȘtiai că florile de liliac sunt comestibile? Cum să le folosești pentru a prepara biscuiți
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.