La 75 de ani împliniți, Sofia Rotaru a revenit la casa părintească

0
3006

De ziua sa de naștere, Sofia Rotaru a revenit în Ucraina, și anume în satul său de baștină, Marșenița. „Am ajuns, la locul puteri. Aici m-am născut, am crescut, am fost la școală și am început să cânt. Cât de important este să nu pierzi sentimentul de apartenență la pământul tău, să te simți conectată cu cei care ți-au dat viață, te-au crescut și te-au susținut în începuturile tale”, a menționat interpreta, scrie shok.md citata de unimedia.info.

Artista, într-un mesaj pe Instagram a spus că rar scrie pe această rețea, dar ieri, 7 august, a avut două motive: cea de-a 75 aniversarea și ziua inițiativei umanitare, pe care interpreta o susține de la începutul războiului. În acest context, Sofia Rotaru a apelat la ajutorul fanilor săi, pentru ai susține pe cei care au avut de suferit în urma războiului.

„БОН бокс, proiectul care are grijă de soțiile și copiii militarilor plecați pe front și de mamele cu copii care și-au pierdut soțul în acest război. Este puțin neobișnuit pentru mine să ajut „în public”, îmi este și mai greu să cer ajutor. Dar anume în această zi, împreună cu mesajele voastre de felicitare și cuvintele de susținere, cu care mă încurajați de-a lungul anilor, vreau să mă adresez cu o rugăminte, ca să-i ajutăm pe cei care au dificultăți acum și au nevoie de sprijinul nostru. Să facem împreună această faptă bună! Oriunde am fi și indiferent de limba vorbită…”.

Totodată, artista speră că ,„în loc de alerte aeriene, în fiecare casă, în fiecare familie, în fiecare oraș al frumoasei Ucraine, să sune cântece despre dragoste și dace”.

…Sofia Rotaru s-a născut în 1947 în Marșenița, raionul Noua Suliță, regiunea Cernăuți, Ucraina, fiind a doua într-o familie de șase copii. În 1974 a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău. A fost solistă a Filarmonicii din Cernăuți și a celei din Ialta. A colaborat cu trupa de balet modern din Lvov „Akverios”.

În 1986, a fost prima cântăreață care a primit titlul „Artist al Poporului din URSS” și în 2000 a fost numită Cântăreața secolului XX. Azi, Sofia Rotaru are cetățenie ucraineană și este cetățean de onoare al Crimeei și Ialtei.

Este posesoare a mai multor premii, printre care: Artist emerit al Republicii Socialiste Sovietice Ucrainene, Artist al poporului al Ucrainei, Artist al poporului al Republicii Moldova, Artist al poporului al URSS, laureată a premiului LTC, Erou al Ucrainei, Erou al Moldovei, Cavaler al Ordinului republican al Moldovei și Ordinul pentru prietenie între popoare al URSS.

SURSA: unica.md

Articolul precedentAmericaBus va ajunge mâine la Cetatea Soroca / VIDEO
Articolul următorÎn cadrul proiectului ”Dezvoltarea procesului de gestionare și colectare a deșeurilor”, Serviciul Comunal Vasilcău va primi, cu titlu gratuit, 146 de tomberoane
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.