Karatiştii din Soroca au făcut ravagii la un turneu naţional

0
80

Recent, în capitala republicii, s-a desfăşurat turneul republican la karate-do tradiţional „Cupa deschisă a municipiului Chişinău”. La turneu au participat 120 de sportivi cu vîrsta cuprinsă între anii 2006-2000, din nouă localităţi ale ţării: Chişinău, Anenii Noi, Cimişlia, Dubăsari, Străşeni, Sîngera, Cricova, Ungheni şi Soroca. Turneul respectiv se organizează anual în incinta Institutului de Educaţie Fizică şi Sport din mun. Chişinău. În cadrul competiţiei, sportivii noştri, opt la număr, au evoluat la două probe: kata individual (lupta cu adversarul imaginar) şi kumite (sparring).

O evoluţie remarcabilă la turneu a avut discipolul clubului din Soroca, Cocelaba Denis a.n.2005, care a ocupat locul III la proba kumite, printre sportivii cu vârsta 2005-2004, eliminând până la lupta pentru locul III, 5 adversari. Este de menţionat că sportivul a cucerit şi locul III la proba kata. La fel, a evaluat cu succes şi sportiva Silivestru Alexandra, a.n.2000, care în acest an, a devenit campion a turneului atât la proba kata cît şi la proba kumite, obţinând două locuri I. La competiţie s-au remarcat şi sportivii Starîş Ilie, Plop Iulian, Brîjataia Tatiana şi Sosova Daria, care au ocupat locurile II şi III. Turneul respectiv a fost punctul de pornire a calendarului sportiv al karatiştilor din republică, pentru perioada 2015-2016. Următoarele competiţii sportive sunt campionatele naţionale la karate-do tradiţional, care la fel se vor desfăşura în mun. Chişinău. Le dorim karatiştilor noştri succese şi mari realizări sportive.

Folosindu-mă de ocazie, aşi dori să exprim sincere mulţumiri consilierilor orăşeneşti, care au votat pentru acordarea ajutorului material Clubului sportiv „Karate Tradiţional Soroca”. Datorită acestui suport material, sportivii din or. Soroca vor putea evolua la toate competiţiile şi turneele de karate-do tradiţional preconizate pentru perioada 2015-2016.

Lila GOIAN,
preşedintele Clubului sportiv „Karate Tradiţional Soroca”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.