Joi, sâmbătă și duminică sunt posibile ploi moderate

0
30
Foto: OdN

După cum anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat,  astăzi și în zilele următoarele ne vom bucura de vreme caldă, cu temperaturi în creștere. Marți și miercuri vom avea parte de cer parțial senin și vânt care va sufla slab și moderat.

Potrivit meteorologilor astăzi în  raioanele din Nord vor fi maxime de până la +23 de grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +24 de grade Celsius, iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre va urca până la +25 de grade. Cald va fi și noaptea, când minimele vor urca până la +9 grade.

Probabilitatea de averse însoţite şi de descărcări electrice va fi mai ridicată de joi, când local se pot cumula cantităţi de apă, în general moderate, însă mai ales în Nordul țării. Ulterior, ploile de scurtă durată vor cădea pe mai tot teritoriul Moldovei. În aceste condiții, va urma și un interval mai răcoros, cu temperaturi însă apropiate de normal.

Vântul va sufla moderat… Cu toate acestea, Codul Galben de secetă hidrologică a fost prelungit, din nou, acum până pe 8 mai, respectiv agenții economici și populația sunt rugați să consume rațional resursele de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.