Iuliana Iscra: „Muzica este felul în care sună viața mea” / VIDEO

0
202

Având vârsta de 7 ani, Iuliana Iscra, a început să cânte în corul bisericesc al Catedralei Episcopale din Soroca. Amprenta duhovnicească lăsată dar și legătură strânsă cu Dumnezeu a fost creată acolo. Această experiență a stimulat-o la încadrarea în alte ansambluri vocale și coruri ca de exemplu: „Divinitate” „Belcanto” și altele. Peste o perioadă de timp, Iuliana a început să se ocupe cu canto profesional la studioul „Golden Star”, unde a luat start perioada plină de muncă și concursuri, atât în republică cât și peste hotare.

O dată cu trecerea timpului, pentru Iuliana muzica a devenit rutină zilnică. „Am realizat că uneori un hobby, poate deveni sursa mea de existență! Chiar de mică iubeam și voiam să interacționez cu oameni ce promovează muzica și să creez conexiuni puternice cu ei! Dragostea de muzică mi s-a insuflat chiar de la grădiniță, acolo eram prezentă la toate evenimentele și manifestațiile. După am decis să mă înscriu la Școala de Arte „Eugeniu Coca”, la clasa: Vioară!”

Pasiunea ei indispensabilă pentru muzică, a ajutat-o mereu să treacă peste vorbele răutăcioase ale oamenilor, criticile și reproșurile care le primea. Mereu a fost motivată de visul ei, de dragostea față de Dumnezeu și talentul pe care l-a primit de la el. „Poate sună prea absurd, dar un rol important a jucat  și „gura lumii”, deoarece în societatea noastră meseria de vedetă este luată în glumă, auzind diferite reproșuri ca: „nu se merită”, „aceasta nu este o profesie” și multe altele. Exact în așa situație am fost și eu, au fost foarte puțini din cei care au crezut în mine și m-au susținut, însă reproșurile m-au făcut doar mai puternică , mai ambițioasă și mai încrezută în sine”!

Fiind deosebită de ceilalți cântăreți, ea nu are o anumită vedetă care i-ar fi „muză”. Din spusele fetei, ea se admiră și apreciază doar pe sine și eforturile care le face. „Pentru mine „muză” pot să fiu doar eu și rezultatele mele, în rest sunt doar persoane cărora le apreciez munca și calitățile vocale, din care încerc să „fur” câte ceva pentru a-mi îmbogăți bagajul meu”.

Iulia Iscra este o persoană care nu planifică viața. Ea mereu și-a creat scopuri și a tins spre ele. Își iubește foarte mult patria, dar regretă că la noi, nu prea ar avea perspective în calitate de artist. Nu privesc atât de departe în viitorul meu, ci mă las in grija Domnului, dar tind spre o carieră într-o altă țară! Pot zice ferm că „Muzica este felul în care sună viața mea” – Sunt întrebată deseori: Care este cheia succesului meu? Cheia succesului nu o poți cumpăra, nu o găsești nicăieri, nu cade din cer și nici nu ți-o aduce nimeni pe farfurie. Totul se obține prin multă dorință și răbdare, pasiune și ambiție și desigur multă, multă MUNCĂ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.