Ionela Cernei: „Vreau să spun că nu pot să compar cu nimic senzația pe care o am atunci când gătesc ceva dulce”

0
323

Ionela Cernei, de aproximativ patru ani este amatoare de a face produse de patiserie. Acest domeniu a fost ales de ea fiind însărcinată cu prima sa fiică. Având prea mult timp liber, ea a decis să coacă un tort, care a urmat să fie primul pas spre hobby-ul său.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ionela tot timpul a avut critică, dar și laudă, din partea celui mai strict juriu, soțul ei. El a fost cel care mereu a gustat din toate blaturile și cremele și cel care a împins-o spre a produce dulciuri mai departe. Fiind deja mamă, femeia trebuia să-și bucure oaspeții cu un tort la cumetria fiicei sale Filoteia. „ O motivație deosebită au fost recenziile oaspeților. Ei mi-au lăudat tortul, au fost deosebit de entuziasmați de felul în care arăta și de gustul său perfect”.

După botezul fiicei sale, Ionela, a mers în Franța, unde a început să învețe limba, ca după să meargă și să-și facă studiile în domeniul patiseriei.  Acolo ea a observat că moldovenii sunt oameni talentați și deosebiți, care știu cum să producă ceva calitativ și frumos. „Vreau să menționez că în Franța, în zona în care trăiesc, nu se decorează torturile atât de colorat. Eu consider că totuși neamul nostru are un simț al frumosului foarte dezvoltat”.

Încetul cu încetul, Ionela a început să coacă torturi și rudelor, prietenilor sau simplu când mergea în ospeție să-i bucure pe cei dragi cu un deliciu făcut de ea. Astfel ea a înțeles că anume patiseria, este domeniul care o bucură și o satisface cel mai mult. „Vreau să spun că nu pot să compar cu nimic senzația pe care o am atunci când gătesc ceva dulce. Sunt total liniștită și relaxată, nici atunci când sunt tolănită în pat nu am atâta plăcere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.