Ion Chicu avertizează: Subvenții vor primi doar acei care respect asolamentul

0
47
Foto: pixabay.com

„Începând cu anul viitor, subvențiile în agricultură se vor oferi doar celor care respectă asolamentul, și aceasta va fi condiția principală. Noi în ultimii 10-15 ani ne-am bătut joc de solurile noastre, aici nu e vorba doar de secetă, ci de nerespectarea culturilor premergătoare, a asolamentului și aceasta este o problemă care a condus la rezultatele anului acesta”, a declarant zilele acestea premierul Ion Chicu.

 Totodată, prim-ministrul a solicitat specialiștilor de la Agenția Proprietății Publice (APP) să examineze soluțiile pentru reîntoarcerea terenurilor agricole destinate cercetării în gestiunea stațiunilor tehnologice experimentale, care la moment se află în proces de insolvabilitate… Directorul APP, Ghenadie Țepordei, a venit cu unele clarificări pe marginea celor discutate, menționând că Stațiunile tehnologico-experimentale din Bălți, Codru, Maximovca și Pașcani sunt în procedură de insolvabilitate, iar terenurile lor sunt utilizate în alte scopuri, decât cele de cercetare și dezvoltare a ramurii de producere a semințelor. El a precizat că APP întreprinde toate măsurile și se implică activ pentru identificarea unor modalități, inclusiv propuneri de modificare a cadrului normativ, ce ar soluționa problemele.

APP intenţionează să examineze, în comun cu juriștii, soluțiile pentru reîntoarcerea terenurilor de cercetare în gestiunea stațiunilor tehnologice experimentale, aflate în proces de insolvabilitate. O ședință în acest scop va fi organizată săptămâna viitoare.

 


Articolul precedent100.000 de măști chirurgicale, 20.000 de viziere și 500.000 de perechi de mănuși pentru lucrătorii medicali și polițiștii de frontieră
Articolul următorRoșii cherry, dovlecei, legume asortate: Vezi ce mai pun cititorii noștri #LaBorcan
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.