Ion Baranov, al treilea medic sorocean decedat din cauza infecției COVID-19

0
2397
Medicul Ion Baranov din Bădiceni la datorie// Foto: arhiva OdN

Încă un medic din raionul Soroca a decedat în urma complicațiilor provocate de infecția COVID-19. Este vorba despre medicul de familie Ion Baranov din comuna Bădiceni, medic-șef al Centrului de Sănătate Bădiceni.

Informația este confirmată de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a publicat un anunț în acest sens:

Deces 502: Cu regret anunțăm pierderea unui specialist valoros din sistemul medical. Este vorba de dl Baranov Ion Petru, de 65 ani, din Soroca. Acesta activa în calitate de medic de familie, director al Centrului de Sănătate, s. Bădiceni. Sincere condoleanțe familiei îndurerate și colegilor” anunță ministerul de resort.

Acesta este al treilea caz de deces în rândul medicilor în raionul Soroca din cauza Coronavirus.

Amintim că la începutul lunii aprilie, primul lucrător medical care a pierdut lupta în fața virusului de tip nou a fost Ludmila Caraion, medic la Substația Medicală Urgentă din Soroca.

La sfârșitul lunii mai, din cauza complicațiilor provocate de Coronavirus a decedat un al medic – Valeriu Crivoi, ginecolog-obstetrician la Spitalul raional Soroca. În cazul medicului Crivoi însă ministerul de resort nu a recunoscut că decesul a survenit în urma COVID-19. Asta deși în certificatul de deces este stipulat acest fapt.  

În total, în republica Moldova 25 lucrători medicali au pierdut lupta din cauza infecției COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.