Iodura de potasiu ca remediu împotriva radioactivității – la București bat clopotele, la Chișinău este liniște

0
795

   Războiul din Ucraina continuă să amenințe lumea cu tot felul de cataclisme. Ultima temere a oamenilor este legată cu bombardarea cu rachete a Centralei nucleare de la Zaporojie.
   În acest context, autoritățile de la București eliberează gratis, prin rețeaua de farmacii, pastile de iodură de potasiu, pentru orice eventualitate. Pastilele de iodură de potasiu trebuie luate, conform recomandărilor medicilor, doar cei cu vârste sub 40 de ani, în cazul unui accident nuclear, în termen de 24 de ore de la producerea acestuia. La rândul lor, autoritățile de la Chișinău încă nu și-au expus punctul de vedere.
  Vă reamintim că Centrala nucleară de la Zaporojie este cea mai mare din Europa și o eventuală scurgere radioactivă ar fi mai periculoasă decât în cazul avariei Centralei de la Cernobâl, din anul 1986.

Articolul precedentLogica demografică a lui Țîrdea: Guvernarea PAS este vinovată de numărul mic de copii concepuți în timpul guvernării PSRM
Articolul următorVerdictul în cazul fetiței de 1 an și 7 luni – a fost viol!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.