Interpreta Victoria Lungu: „Orașul Soroca cu pădurile, văile, cu oamenii ei frumoși, sunt spectaculoși și foarte foarte deosebiți”

0
5075

Luna august a fost una din cele mai productive pentru interpreta Victoria Lungu. Timp de câteva zile, interpreta s-a aflat la Soroca și Vasilcău, pentru filmările videoclipurilor la două piese cu denumirea „Dor de casă” și „Sârba de sărbătoare”. 

Aceste două piese, au fost gândite trei ani în urmă, atunci când a venit pandemia peste noi. Interpreta avea alte priorități, a lansat melodia „Salvatori ai omenirii” care a fost dedicată tuturor doctorilor. Și totuși, un an în urmă, Victoria a revenit la aceste două melodii și le-a lansat. Timpul nu era într-atât de favorabil, și filmările nu au mai urmat.

Am gândit să filmăm în Soroca, pentru că nu aveam nici-un videoclip filmat în zona cea frumoasă și misterioasă. Mi se pare că orașul Soroca cu pădurile, văile, cu oamenii ei frumoși, sunt spectaculoși și foarte foarte deosebiți de aceea aceste două melodii vor prinde o altă culoare”, ne-a spus Victoria Lungu.

Și de această dată, interpreta a fost cea care a dat naștere scenariului pentru aceste două melodii. În trecut, Victoria chiar fiind regizoarea celor 17 melodii din albumul lansat cu orchestra Lăutarii „La poarta părinților”.

Piesa „Dor de casă”, transmite acel dor pe care îl macină o mamă în suflet atunci când pleacă peste hotare și își lasă copiii acasă. Și totuși, dorul de Moldova, de văile nistrene nu o părăsesc, ea revine de fiecare dată acasă acolo unde sunt copiii. „Am găsit o familie simplă, o mamă cu doi copilași în care s-a filmat exact istoria cum ea pleacă de acasă în zori de zi. Lăsându-și copiii, se duce să-și realizeze visul, să facă niște bani, pentru a-și putea întreține familia”, a adăugat interpreta.

Al doilea videoclip s-a filmat pentru melodia „Sârba de sărbătoare”, participanți fiind copiii din satul Vasilcău. „Am găsit cei mai frumoși, cei mai deosebiți copii, au venit de la mic la mare, ghidați de doamna bibliotecară Maria Lupu. În rolul principal a fost Rada, nepoata doamnei Nina Cioca, directoarea grădiniței „Prichindel”. Au participat toți, și cei de la școală, cei din cor, chiar și profesorii”, a menționat artista.

Ca de fiecare dată, interpreta a ținut cont de tradiție, de portul popular, de covorul moldovenesc pe care stăteau copiii și femeiele bătrâne. „Primarul din Vasilcău, s-a implicat la fel, ne-a dat microbuz, oamenii au venit cu plăcințele, cu vin, cu daruri, a fost foarte frumos. Toată lumea a fost atât de ascultători și bravi. Echipa cu care am venit de la Chișinău, băieții cu care lucrez ani de zile, au fost pur și simplu fascinați de toată lumea, cred că și actorii profesioniști nu ar fi fost atât de ascultători cum au fost toți copiii și maturii implicați în aceste roluri frumoase”, ne-a mai spus interpreta Victoria Lungu.

Maria Lupu, bibliotecara la Biblioteca Publică Comunală din Vasilcău, a acceptat din start această propunere de colaborare. Bibliotecara, și-a dorit mult să promoveze valorile satului.
Activând la bibliotecă de mulți ani, a implementat un serviciu modern „Lumea dansului nu are vârstă”, în baza acestui serviciu a format colectivul de dansuri „Sălcioara”.
Doamna Victoria este prima artistă care a filmat videoclip la noi în sat. Este o colaborare foarte fructoasă. Mi-a plăcut mult cum au decurs filmările, copilașii cu care am venit au fost toți cuminți și ascultători. O parte din filmări au fost filmate în casa mare la grădiniță, iar altă parte din filmări au fost pe malul Nistrului. Avem un sat pitoresc cu natură frumoasă și o mai așteptăm pe artistă pentru noi colaborări. Pentru noi a fost foarte binevenită această filmare, îi mulțumim doamnei Victoria că a ales anume localitatea noastră și anume copilașii de la bibliotecă”.

Nina Cioca, directoarea IET „Prichindel” din Comuna Vasilcău, a rămas foarte surprinsă și a mers pas cu pas la filmări, văzând ce înseamnă cu adevărat o colaborare între persoane necunoscute și oameni din sat, care sunt și ei curioși la rândul lor.
Nu am mai avut o astfel de colaborare cu un artist. Doamna Victoria căuta un local în care să fie o casă mare, și i-a fost recomandată grădinița noastră. A fost o colaborare frumoasă și interesantă. Mi-a fost de mirare cum au înscenat ei totul. S-a desfășurat un lucru frumos și avem toți o amintire plăcută. În special, mi-a plăcut enorm de mult, cât de sociabilă și prietenoasă a fost interpreta cu copiii. Victoria, s-a fotografiat cu toți copilașii pe rând, i-a ospătat cu fructe și legume. Pentru oamenii de la țară, care nu au astfel de lucruri, a fost un lucru foarte plăcut și binevenit, toți au rămas impresionați de ceea ce au văzut și făcut”.

Ne bucurăm și noi, căci picii și oamenii din Vasilcău și Soroca, au avut parte de amintiri cu siguranță despre care nu vor uita. Îi dorim realizări cât mai prospere și frumoase interpretei Victoria Lungu! Așteptăm lansarea videoclipurilor.

Articolul precedentSoroca a avut cea mai frumoasă expoziție la Suceava / GALERIE FOTO
Articolul următorA venit rândul să fie reparat și sectorul de drum dintre Slobozia-Cremene și Slobozia-Vărăncău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.