INFOGRAFIC. Mai puțină forță de muncă în Republica Moldova: Vezi cum s-a schimbat piața muncii

0
307

Forța de muncă a Republicii Moldova, care include populația ocupată plus șomerii, a scăzut  cu 9,0% în trimestrul II 2020 față de trimestrul II 2019, informează Biroul Național de Statistică.

 

Potrivit BNS, populaţia OCUPATĂ a scăzut , de asemenea, cu 8,8%, ponderea bărbaților fiind 52,2%, iar cea a femeilor 47,8%.

 

Rata de ocupare a populaţiei de 15 ani şi peste a fost de 38,2%, fiind în scădere față de nivelul anului 2019 (41,4% în 2019).

 

Pandemia #COVID19 a continuat să afecteze piața muncii şi în trimestrul II 2020, starea de urgență fiind înlocuită cu starea de urgență în sănătate publică.

 

Astfel, numărul persoanelor ocupate care au declarat că le-a fost afectată situația la locul de muncă datorită COVID-19 a constituit 24,4% din total populaţie ocupată. Ponderea FEMEILOR din total persoane afectate la locul de muncă a constituit 60,5%, iar cea a BĂRBAŢILOR 39,5%.

 

În acelaşi timp, numărul persoanelor care au avut un loc de muncă, dar care nu au lucrat deloc în trimestrul II 2020 a crescut de 8 ori comparativ cu perioada similară din anul 2019.

sURSA: bns.md

În infografic puteți vedea principalele constatări ca urmare a pandemiei COVID-19 asupra situației pe piața muncii.


Articolul precedentFOTOGRAFIA ZILEI: Biciclete tandem au apărut pe cheiul râului Nistru din Soroca
Articolul următorDansurile la nunți – interzise!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.