Incredibil, dar adevărat: O femeie va juca fotbal într-o echipă de bărbați

0
51

  Federația Olandeză de Fotbal i-a dat undă verde lui Ellen Fokkema, o fotbalistă de 19 ani, să evolueze din sezonul viitor pentru Foarut, formație din liga a 4-a olandeză. Va fi prima femeie care joacă într-o echipă de bărbați la nivel de seniori.

Federația din Olanda a lansat un proiect revoluționar prin care jucătoarele de fotbal feminin vor fi integrate în echipe masculine. Primul pas în această direcție a fost făcut de Ellen Fokkema, în vârstă de 19 ani, care va juca în sezonul viitor la Foarut, în liga a 4-a olandeză, scrie DigiSport. Până acum, în Olanda, fetelor le era permis să joace în echipe mixte, doar până la vârsta de 18 ani. Federația de specialutate va analiza rezultatele acestui test la nivel amator și va lua o decizie în vederea implementării acestei reguli mai departe.

Fokkema s-a declarat încântată că este prima femeie căreia i se permite să joace într-o echipă de bărbați la nivel de seniori. „Este o provocare și asta mă emoționează mai mult. Am întrebat clubul dacă este posibil și împreună am depus cererea la KNVB. Coechipierii mei au reacționat, de asemenea, cu entuziasm că pot rămâne cu ei. Nu îndrăznesc să spun cum va merge, dar sunt încă foarte fericită că pot participa la această test pilot”, a spus fotbalista.

 

Articolul precedentȚărâna de pe mormintele ostașilor soroceni căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial va fi păstrată la Muzeul militar: Vezi detalii despre ceremonia de la Soroca
Articolul următorMotocicliștii și șoferii – participanții la trafic, care nu-și pot permite iresponsabilități  
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.