Începând cu ziua de luni, 11 mai, se redeschid piețele

0
1733
Dacă ne referim la mărfurile nealimentare, menţionăm, că în perioada de referinţă preţurile la majoritatea mărfurilor au rămas la nivelul lunii precedente.

Centrul Unic de Comandă pentru Situația de Urgență (CUCSU) a primit astăzi câteva decizii foarte importante pentru populație și pentru agenții economici. Astfel, după municipiul Soroca, începând cu data de 10 mai iese din regim de carantină satele Etulia și Cișmichioi (UTAG) și Brânzeni (Edineț), iar de luni carantina va deveni istorie și pentru locuitorii orașului Glodeni. Mai rămân în carantină doar orașul Ștefan Vodă  și satul Talmaza, localitate din același raion.

În cadrul aceleiași ședințe a CUCSU s-a mai decis următoarele:

*În zilele de 9 și 10 mai este sistat transportul public în municipiile Chișinău și Bălți;

*Din 10 mai se permit slujbele religioase în Biserici, în aer liber

*Începând de luni, 11 mai, se redeschid piețele care activează sub cerul liber, cu excepția piețelor din municipiile Chișinău și Bălți;

*Centrele comerciale, frizeriile, cabinetele stomatologice și alte instituții prestatoare de servicii populației mai rămân închise, cel puțin până pe data de 15 mai;

*La cererea părții ucrainene a fost sistată activitatea Punctului de frontieră Palanca-Maiaki.

Pe de altă parte, în ultimile 24 de ore au fost procesate 874 probe, în urma cărora au fost depistate 123 de persoane infectate cu coronavirus, inclusiv 2 cazuri de import (Federația Rusă și Marea Britanie) și 121 cazuri de infectare pe interior. Teritorial repartizarea acestor cazuri se prezintă astfel:

Chișinău – 45 de cazuri

Raioanele de Est – 11 cazuri

Basarabeasca – 7 cazuri

Bălți, Cahul, Sângerei, Ștefan Vodă, Strășeni – câte 5 cazuri

Călărași, Ialoveni – câte 2 cazuri

Căușeni, Ceadâr Lunga, Criuleni, Fălești – câte 3 cazuri

Telenești, Edineț – câte 2 cazuri

Anenii Noi, Comrat, Drochia, Glodeni, Orhei, Rezina, Râșcani, Soroca, Ungheni – câte un caz.

Per total, în Republica Moldova au fost depistate 4728 cazuri de infectare cu coronavirus, dintre care au fost tratate 1826 persoane. Numărul cazurilor active este de 2782, iar 150 de persoane au pierdut lupta cu coronavirusul.

Articolul precedentEfectele epidemiei: Restricțiile ne-au făcut să fim mai ingenioși, mai creativi
Articolul următorSondaj: Sorocenii spun ce vor face imediat după scoaterea carantinei și altor restricții în contextul epidemiei de coronavirus
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.