Comerț stradal cu încălcări. Un comerciant a fost amendat

0
63

Încălcări la comercializarea fructelor și legumelor au fost depistate de Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Soroca, în urma unui control la piața improvizată din preajma fostului Cinematograf „Dacia”.

Prin urmare, unul din comercianți nu avea certificat de inofensivitate la mere proaspete, care a fost prezentat ulterior, și lipsea autorizația la unitatea de transport. În același timp, altul nu dispunea de permesiunea/autorizarea din partea administrației publice locale cu dreptul de a comercializa produse alimentare de origine vegetală. Ultimului i-a fost aplicată o amendă.

În timpul controlului, doi comercianți au prezentat autorizația la unitățile de transport și certificatele de inofensivitate la produsele de origine vegetală de import, eliberate de autoritățile de la baza angro, potrivit unui comunicat emis de ANSA.

Sursa: ansa.gov.md

Toți comercianții au fost avertizați și obligați de organele de control să înlăture neconformităţile depistate.

Sursa: ansa.gov.md

Menționăm că, acțiunile de prevenire, desfășurate de către DRSA, în comun cu Inspectoratul de Poliție Soroca și reprezentanții administrației publice locale, au drept scop sporirea nivelului de protecție a sănătății populației și situațiilor epidemiologice ce pot apărea în urma desfășurării comerțului stradal neautorizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.