în urma evenimentului: Vasilcăunenii s-au adunat „La vatra satului”

0
86

Deja a devenit o tradiţie ca toamna, odată cu strângerea roadei, cu fermentarea vinului, la Vasilcău să se organizeze sărbătoarea „La vatra satului”, care anul acesta a ajuns la a treia ediţie. Aceasta are ca scop oferirea unui mediu de întâlnire pentru toți locuitorii și oaspeții comunei. Anual oferim posibilitatea de a fi ospitalieri cu invitaţii noştri, ne amintim de lucrurile bune ce se pot realiza, de lucrurile ce s-au realizat, punem accent pe locuitorii comunei, bătrâni, copii, familie.
Printre oaspeţii de onoare a fost conducerea raionului Soroca, în frunte cu preşedintele raionului, Ghenadie Muntean, viceprimarii Iurie Todirean şi Vladimir Nicuţă, împreună cu un grup de primari din raion. Prezenţi la sărbătoare au fost oaspeţi din comunele înfrăţite din România, din comuna Corbi, judeţul Argeş, în frunte cu primarul Virgil Baciu, din comuna Moşna, judeţul Iaşi, primar Georgel Popa, primarul comunei Comarna, judeţul Iaşi, Constantin Grădinaru. La fel au fost prezenţi prietenii noştri din comuna Baimaclia, r-nul Căuşeni, împreună cu primarul comunei Anatolie Doibani.
În anul centenarului Unirii, în comună a fost organizat o paradă, fiind expus un tricolor cu o lungime de 100 de metri, care a fost dus de locuitorii comunei şi oaspeţi.
În cadrul acestei sărbători s-a adus un omagiu persoanelor în vârstă cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor în Etate, fiind menţionate persoanele longevive din localitate: Maxim Ion, născut în anul 1919, Craveţ Domnica, născută în anul 1920, Sîrghii Ilia, născut în anul 1921, cât şi alte 23 de persoane care au împlinit 85 de ani şi mai mult. Din partea primăriei şi SA „Alfa-Nistru” aceste persoane au primit cadouri. O întrecere anul acesta a fost între femeile însărcinate, deoarece anual este menţionat cel mai tânăr cetăţean, astfel în zilele de sâmbătă şi duminică s-au născut trei copii, alţii deja 28 fiind înregistraţi în acest an. Cel mai tânăr cetăţean, fetiţa Marinei Lisnic, s-a născut cu o oră înainte de începerea sărbătorii. Toamna aceasta patru cupluri au sărbătorit frumoasa aniversare a căsniciei — 50 de ani împreună, iar o familie marchează nunta de platină — 70 de ani împreună. Pentru toţi primăria a pregătit câte un cadou. Nu au fost trecuţi cu vederea toţi oamenii care, într-un fel sau altul, s-au manifestat pe parcurs, în diferite sfere de activitate, fiind menţionaţi cu diplome pentru dovada de înalt nivel profesional, devotament în activitate, poziţie civică activă, sentiment de patriotism şi umanism, ce a contribuit la dezvoltarea şi prosperarea comunei Vasilcău, iar la trei persoane a fost conferit titlul de “Cetăţean de onoare al comunei Vasilcău”: Sîrghii Gavril, Baciu Virgil şi Cojocaru Gheorghe.
Vreau să mulțumesc tuturor celor care au reacționat, care au sărit în ajutor, care au participat și care au venit să privească, fără de care această mică sărbătoare nu ar fi fost realizată. Mulțumesc colectivelor bugetare, agenților economici, oamenilor din sat pentru susținere și încurajare.
Sărbătoarea a continuat cu vorbe bune, bucate alese, vin nou, horă mare şi un concert de excepţie cu evoluarea Anişoarei Puică. Mirosul de frigărui a persistat până noaptea târziu. Vă invităm şi la anul “La vatra satului Vasilcău”!

Text și foto: Valentina Struc

 


Articolul precedentPrima învățătoare – dedicație pentru pedagogi (VIDEO)
Articolul următorPână duminică sunt posibile înghețuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.