În Republica Moldova, peste 1000 de elevi refugiați sunt încadrați în sistemul educațional, vezi câți din ei învață la Soroca,

0
83

În prezent circa 1000 de copii ai refugiaților ucraineni sunt încadrați în învățământul general și 466 în instituții de educație timpurie (grădinițe). Printre ei se numără 14 elevi și patru copii încadrați în sistemul educațional la Soroca. 

Potrivit Șefei Direcției de Învățământ Soroca, Angela Mușenco, 13 elevi învață la Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”, un elevi la Liceul Teoretic „Petru Rareș” și patru copii merg la grădinițele din Soroca.

Ieri, 8 septembrie 2022, Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu reprezentanții Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR) și ai Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), pe aspecte ce țin de gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.

Participanții au convenit să întreprindă acțiuni de informare a familiilor refugiaților pentru a asigura o mai bună încadrare în sistemul educațional național a copiilor refugiați din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.