În raionul Soroca a crescut considerabil numărul copiilor infectați cu coronavirus.

0
415

De la instaurarea Stării de urgență pentru tocmai 60 de zile, numărul de infectări cu COVID-19 a scăzut simțitor, iar spitalele raionale din nordul țării fac față mai ușor provocărilor. Cel puțin asta susțin reprezentanții instituțiilor medico-sanitare din 11 raioane.

Spitalul Raional Fălești dispune de 35 de paturi predestinate pacienților cu COVID-19, dintre care 19 sunt ocupate. În ultimele două săptămâni, în incinta spitalului au decedat opt persoane.

În raionul Florești, lucrurile stau relativ mai bine. Din numărul total de 60 de paturi din secția COVID-19 doar 17 sunt ocupate. În ultimele 14 zile, în cadrul spitalului raional a fost înregistrat un singur deces, pe când în luna februarie au decedat tocmai 19 persoane.

Spitalul Raional Glodeni dispune de 70 de paturi pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Conform statisticilor, astăzi, în spital sunt internate 51 de persoane bolnave de coronavirus. În ultimele două săptămâni, în urma complicațiilor provocate de COVID-19 au decedat șase pacienți.

În spitalul din Râșcani se înregistrează o dinamică pozitivă. Din 160 de locuri de care dispune instituția, 50 sunt  preconizate pentru internarea persoanelor testate pozitiv la COVID-19, iar 25 de paturi sunt trecute în rezervă. În total, în prezent, la Râșcani sunt internați 46 de pacienți cu COVID-19.

În raionul Soroca a crescut considerabil numărul copiilor infectați cu coronavirus. De la începutul anului 2021 au fost spitalizați 15 copii, iar în ultimele două săptămâni în spitalul raional au fost internați 8 minori, care au manifestat forme ușoare de COVID. Din cele 75 de paturi din secția de covid, 73 sunt ocupate. Astfel, de la instituirea Stării de urgență, în spitalul din raionul Soroca au decedat 12 pacienți.

„Facem față tuturor provocărilor, suntem susținuți de către Spitalul Clinic din Bălți și de către spitalele din Chișinău. Dacă avem pacienți care manifestă forme extrem de grave de COVID-19, îi transferăm într-un mod alert la Bălți. Le mulțumesc tuturor medicilor și instituțiilor medico-legale care luptă cot la cot cu noi împotriva acestui virus”, a declarat managerul spitalului din Soroca, Angela Rusnac.

Spițatul Raional Briceni a pregătit 97 de paturi pentru pacienții diagnosticați cu coronavirus, 62 din ele fiind ocupate. De la începutul lunii aprilie, în spital au decedat șase pacienți care au făcut complicații în urma infectării cu COVID-19.

Iar în Spitalul Raional Dondușeni, pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19 au fost repartizate 48 de paturi, dintre care 37 sunt ocupate.

În raionul Edineț, actualmente se tratează 184 de pacienți diagnosticați cu COVID-19. De la începutul Stării de urgență, în spital au decedat 14 pacienți, iar la domiciliu au mai decedat încă două persoane.

Spitalul Raional Sîngerei dispune de 40 de paturi predestinate pacienților diagnosticați pozitiv la COVID-19. Din numărul total de locuri, 26 sunt ocupate, iar de pe 1 aprilie, în cadrul spitalului au decedat două persoane.

 În același timp, în raionul Drochia din cle 90 de paturi predestinate pentru pacienții cu coronavirus, 75 sunt ocupate.

 Îar în cadrul Spitalului Clinic Bălți, de la începutul pandemiei au decedat 32 de pacienți testati pozitiv la COVID-19.

Reprezentanții de la Spitalul Raional Ocnița nu au fost de găsit.

SURSA: nordnews.md

Articolul precedentHai la cătănie! Campania de încorporare de primăvară-vară a fost aprobată.
Articolul următorÎn atenția sorocenilor care vor să participe la audierile publice!
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.