În atenția elevilor soroceni: A fost lansat Concursul de eseuri, dedicat lingvistului Eugeniu Coșeriu

0
36

  Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” a lansat ediția a III-a a Concursului Național de Eseuri. Proiectul este parte din seria de evenimente dedicate celor 100 de ani de la nașterea lingvistului Eugeniu Coșeriu și are genericul ”Eugeniu Coșeriu, un lingvist pentru secolul XXI”, informează MOLDPRES.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu-Hasdeu” și alte instituții.

Potrivit directorului muzeului, Maria Șleahtițchi, concursul se adresează studenților și tinerilor cercetători și se va desfășura în perioada 12 aprilie – 30 iulie 2021.

Ediția de debut a Concursului Național de Eseuri (2020) a avut tema ”Scriitori din localitatea mea” și s-a bucurat de interes din partea publicului. Pe adresa Muzeului Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” au venit 107 eseuri, despre 81 de autori, scrise de elevi din Republica Moldova și România. Ediția a II-a (26 februarie-25 iunie 2021) a concursului este dedicată celor 90 de ani de la nașterea scriitorului Vladimir Beșleagă și are genericul ”Vladimir Beșleagă sau literatura ca umbră a suferinței”.

Eugeniu Coșeriu (n. 27 iulie 1921, în comuna Mihăileni, județul Bălți, azi raionul Râșcani – d.  7  septembrie 2002, Tübingen, Germania) a fost un lingvist român din exil, membru de onoare al Academiei Române (din 1991). Este fondatorul primei școli lingvistice din America de Sud și al Școlii lingvistice de la Tübingen. Părinte a ceea ce azi se numește lingvistica integrală, Eugeniu Coșeriu este unul dintre cei mai importanți lingviști ai secolului XX.


Articolul precedentElevii CTAS, Victor Cenușă și Vladislav Râbac, au primit Premiul mare pentru lucrarea în domeniul inginerie şi activități inginerești
Articolul următorMinorul Anatolie Ianachi din Trifăuți este de negăsit, de pe data de 13 aprilie. Poate l-ați văzut Dvs?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.