În 27 de ani Republica Moldova va trece la un consum de energie mai eficient, mai ecologic și mai puțin costisitor

0
170
   De un an de zile, de când prima dată Gazprom a limitat volumul de gaze livrate, am găsit soluții la nivel de Guvern, împreună cu partenerii noștri din UE, ca să furnizăm energie neîntrerupt cetățenilor și businessului din țară. Ne-a reușit cu greu și la un preț pe care îl plătim în continuare. Dar ne va reuși și mai mult dacă vom face investiții strategice pentru a asigura energie mai ieftină și mai sustenabilă, scrie pe pagina sa de Facebook ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu..
  Acum, mai mult ca niciodată țara noastră are nevoie de această strategie în sectorul energetic. Trebuie să privim mai departe decât această iarnă. Avem 27 de ani la dispoziție pentru a trece Moldova la un consum de energie mai eficient, mai ecologic și mai puțin costisitor. Avem timp, suficient să facem tot ce ne-am propus până în 2050 și avem voință de fier în acest sens. Creșterea economică a țării nu poate fi atinsă dacă aprovizionarea cu resurse energetice principale este supusă unor întreruperi permanente și dacă prețurile energiei sunt instabile și inaccesibile.
Este obligația morală să ne câștigăm independența energetică. Moldova trece pe verde!
Conceptul strategiei poate fi consultat aici: https://bit.ly/3EzBijs
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentPlus patru Nunți de Aur la Soroca
Articolul următorFurnizorii de curent electric solicită ANRE aprobarea prețului de 6,39 de lei/kWh
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.