Imunizarea profilactică a copiilor a fost reluată

0
107

   Începând cu ziua de 16 mai 2020, a fost reluat procesul de vaccinare. Decizia vine de la Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (ANSP). Comisia precizează că sesiunile de imunizare sunt organizate cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire şi control al infecției COVID-19 conform programării prealabile, efectuate de medicul de familie, reieșind din situația epidemică locală şi capacitățile instituției.

Programarea prealabilă prevede invitația la vaccinare într-o zi și la o oră prestabilită de medicul de familie. În primul rând, vor fi programați pentru imunizare copiii care n-au primit vaccinarea primară. În dependență de situația reală pot fi preluate gradual și revaccinările copiilor, adulților.

Mai precizăm că vaccinările se vor efectua în conformitate cu Calendarul vaccinărilor, aprobat în cadrul Programului Național de Imunizări pentru anii 2016-2020. Vaccinarea copiilor, care nu a putut fi realizată în conformitate cu Calendarul aprobat din cauza sistării imunizărilor, sau alte cauze, se vor programa și efectua cu intervalul minim de 30 zile între ele. Este important să știți că vaccinarea copiilor cu semne de infecție respiratorie acută, febra la ei sau la membrii familiei, îngrijitori, se va programa după rezolvarea stării de boală. Copiii care au suportat infecția COVID-19 se vor vaccina peste 14 zile după însănătoșire, confirmată prin investigație de laborator, iar copiii care au avut contact într-un focar de COVID-19 – peste 14 zile de la ultimul contact în focar.

Și încă ceva. Înainte de vaccinare copilul va fi examinat de către medicul de familie, care va decide și va autoriza vaccinarea.

 

 

Articolul precedentZborurile regulate de pasageri sunt suspendate, iar cele ocazionale sunt posibile
Articolul următorAngela CROITOR: „Ceea ce mă pasionează cu adevărat e dezvoltarea locală
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.