Igor Dodon a înmînat „Ordinul de Onoare” lui Gabriel Gurman, medic cu renume originar din Soroca

0
60
sursa: www.presedinte.md
sursa: www.presedinte.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a înmânat la 28 februarie „Ordinul de Onoare” lui Gabriel Gurman, profesor universitar la Universitatea Ben-Gurion, Statul Israel, consultant al lanțului de spitale Inshine Healthcare din China, redactor șef al publicației societății europene de anestezie „ESA Newsletter”, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Şeful statului a conferit anterior această distincție în semn de apreciere a meritelor deosebite a lui Gabriel Gurman în dezvoltarea și aprofundarea colaborării internaționale în domeniul ocrotirii sănătăţii, pentru contribuție personală la elaborarea și implementarea unor proiecte naționale în sfera anesteziologie-reanimatologie și pentru sprijinul constant acordat instruirii și perfecționării cadrelor medicale de specialitate.

Gabriel Gurman s-a născut în Soroca, în anul 1939. De-a lungul anilor, a desfășurat numeroase proiecte pe teritoriul Republicii Moldova, a implicat medici moldoveni în proiecte internaționale în domeniul anesteziei şi terapiei intensive, precum și a susținut numeroase conferințe științifice studenților, medicilor-rezidenți şi studenților-doctoranzi din Republica Moldova.

SURSA: www.moldpres.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.