Iată a X-a ediție a Târgului Meșterilor Populari „La Nistru la Mărgioara” / GALERIE FOTO

0
249

La 26 iunie 2022, la Soroca, a avut loc cea de a X-a ediție a tradiționalul Târg al Meșterilor Populari „La Nistru la Mărgioara”.  Această manifestare a fost organizată de Consiliul raional Soroca, Secția Cultură și Turism în parteneriat cu Primăria municipiului. Ca oaspeți ai evenimentului au fost agenții economici din Soroca, Bălți, Călărași, Chișinău, Drochia și Strășeni.

70 de meșteri populari din Republica Moldova, au pornit parada portului popular cu un dans în Piața Libertății. După, invitații, au mers spre Cetatea Soroca, unde și-au arătat măiestria și talentul prin manufacturile care le vindeau. Au fost expuse cușme din lână naturală, haine naționale, rochițe, bendițe, obiecte din lozie, covoare, tablouri și multe altele.

 

Meșterul popular din Rublenița Lidia Manea, a avut de prezentat coșuri, jucării și alte obiecte din lozie.

 

 

Veronica Damaschin a venit din satul Rublenița cu drumuri, brodate în cruciuliță pentru icoane, oaspeți, nunți și evenimente.

 

 

 

Tânărul apicultor Victor Costache, care la fel este din satul Rublenița, a întins pe masă lumânări din ceară naturală de diferite forme.

 

 

Invitații au avut parte și de o deschidere deosebită a târgului cu evoluarea colectivelor artistice ca: studiouri artistice, ansambluri folclorice, colective de dansuri populare și formația de muzică ușoară „OLIHONIA”.

Vă reamintim că deja de zece ani, la Soroca, meșterii populari din toată republica bucură locuitorii cu cele mai frumoase și deosebite manufacturi. Spre deosebire de piețele din municipiu, în cadrul acestui târg vă puteți bucura și de prețuri pământești, pentru obiecte unice și de o valoare deosebită.

Articolul precedentȘtefan cel Mare va fi comemorat la Soroca, află programul evenimentului
Articolul următorLa Soroca se permite scăldatul în Nistru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.