Iana Vasilian va purta titlul „Miss Soroca” în 2017 (GALERIE FOTO/VIDEO)

0
182

Concursul „Miss Soroca 2017”, unul dintre cele mai populare evenimente printre tineri, s-a desfășurat ieri, la Palatul de Cultură Soroca. La cea de-a IX-a ediţie a concursului s-au înscris nouă concurente şi, menţionăm din capul locului, fetele s-au pregătit foarte bine.

Aceste nouă tinere au concurat în cocursul „Miss Soroca 2017”. Participantele s-au prezentat în concurs în următoarea ordine:

Alina Eftodii, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”

Ana Naval, elevă la Şcoala Profesională

Cernei Ana-Maria, elevă la Şcoala Profesională

Sofia Spinei, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”

Alexandra Antonov, studentă la Colegiul „Mihai Eminescu”

Lariana Sochircă, elevă la Şcoala Profesională

Iana Vasilian, studentă la Colegiul „Mihai Eminescu”

Corina Şevcenco, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”

Arina Stuparu, elevă la Liceul Teoretic „Petru Rareş”

Per ansamblu, concursul din acest an s-a deosebit prin nivel înalt de organizare, prin diversitatea numerelor artistice prezentate atât de către concurente, cât şi de tinerii talentaţi, care au evoluat în scenă în pauzele dintre probe. Un suflu nou a fost şi prezentarea unei colecţii vestimentare, realizată de soroceanca Renata Gaţcan, cu genericul „Eu şi mama”, în care mame şi copii au defilat în ţinute asemănătoare. Dar despre toate pe rând.

Ca de obicei, concursul a adunat în incinta palatului multă lume, prioritar tineri. Concursul a fost desfăşurat în câteva etape, apreciate cu note de la 7 la 10 de un juriu format doar din bărbaţi.

După ce au fost prezentate de moderatorii evenimentului, Igor Murzac şi Crina Zugrav, concurentele au început „lupta” pentru titlul de „Miss”, dar și premiile bănești din concurs, cu o AUTOPREZENTARE. Unele au vorbit despre sine în prezentări multi-media, bazate pe fotografii, prezentări în versuri, cântec sau dans.

Alina Eftodii, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”
Ana Naval, elevă la Şcoala Profesională
Cernei Ana-Maria, elevă la Şcoala Profesională
Lariana Sochircă, elevă la Şcoala Profesională
Sofia Spinei, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”
Alexandra Antonov, studentă la Colegiul „Mihai Eminescu”
Iana Vasilian, studentă la Colegiul „Mihai Eminescu”
Corina Şevcenco, studentă la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”
Arina Stuparu, elevă la Liceul Teoretic „Petru Rareş”

Un moment inedit la această etapă a fost prezentarea concurentei cu nr. 7, care a ales genul „teatrul de umbre”.

Ulterior, concurentele au fost supuse unei PROBE DE INTELIGENŢĂ, în care a trebuit să răspundă la câte două întrebări, dar cât mai ingenios şi cu umor. Ce-i drept, din emoţii mari sau din neatenţie,  fetele n-au prea ţinut cont ce condiţia probei, majoritatea răspunsurilor fiind banale şi lipsite de ingeniozitate.

PREZENTAREA ARTISTICĂ, proba prin care domnişoarele care-şi doresc titlul de „Miss Soroca 2017”,  trebuia să demonstreze talentele cu care sunt înzestrate, a bucurat prin diversitate, culoare şi nivel înalt de prezentare. Tinerele au dat dovadă că pe lângă frumuseţe au şi talent. Unele concurente au optat pentru poezie, cântec sau dans, alele pentru reprezentaţii teatrale sau chiar demonstraţii de lupte etc.

PROBA SURPRIZĂ s-a deosebit în acest an de ediţiile precedente, în care concurentele  erau provocate să gătească, să execute o coafură etc. În acest an, acestea au fost provocate să se pregătească pentru o petrecere în pijamale. Astfel, publicul a avut parte de o defilare a concurentelor îmbrăcate în pijamaua preferată. Astfel, concurentele au defilat în rochiţe sexy cu dantelă, halate scurte din stofe fine sau  ansambluri din pantaloni şi maieuri, în dependenţă de preferinţele fiecărei.

DEFILAREA ÎN ROCHIE DE SEARĂ  – proba care a încheiat concursul, a scos în evidenţă frumuseţea, eleganţa, senzualitatea concurentelor, iar cavalerii care le însoţeau completau acest „tablou”.

Dacă tot au fost parcurse toate etapele, juriul, în componenţa: Fiodor Bordian, viceprimar de Soroca; Ion Babici, conducătorul CRT Dacia; Andrei Jitniuc, specialist al Consiliului raional Soroca; Constantin Nesterenco, directorul Colegiului Tehnic Agricol şi Alexei Cecan , reprezentantul firmei  „Avan-Const” (sponsorul concursului)  şi-a anunţat decizia finală. Cel mai mare punctaj, conform juriului, l-a acumulat Iana Vasilian, ea devenind astfel „Miss Soroca 2017”. Iana a obţinut, pe lângă titlul onorific, un premiu bănesc în valoare de 1000 lei şi cadouri de la sponsorul concursului.  Totodată, noua „Miss”  va avea parte şi de o şedinţă foto profesionistă.

Vice-Miss Soroca, Lariana Sochircă, a obţinut premiul de 800 lei. Locului III,  pe care s-au plasat două concurente:  Sofia Spinei şi Alina Eftodii, a fost menţionat cu premii în valoare de 600 lei

Celelalte  participante,  pe lângă experienţa deosebită, au primit şi ele titluri simbolice şi câte un premiu de încurajare în valoare de 250 lei.

„Miss Soroca 2016”, Gabriela Rucşeneanu, transmite simbălul concursului – DIADEMA-  preaspetei Miss

 Iana Vasilian: „Nu am avut dubii. Mulţumesc părinţilor şi profesorilor din colegiu, care au ajutat foarte mult la formarea mea! Acest premiu est al lor. Dorinţa, repetiţiile şi efortul depus, cred că au stat la baza acestei victorii”.

Concursul „Miss Soroca 2017” are drept scop promovarea imaginii pozitive a femeii în societate, precum și a activismului civic în rândul tinerilor din orașul Soroca. Evenimentul este organizat de către Primăria Oraşului Soroca, Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA și Consiliul Local al Tinerilor Soroca. Observatorul de Nord este unul dintre partenerii media ai concursului.

Articolul precedentPloi slabe în următoarele zile
Articolul următor“Explozie” de talente la “Miss Soroca 2017”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.