Gimnaziul Vărvăreuca s-a înfrățit cu două școli gimnaziale – Șendreni și Foltești, din județul Galați

0
124

Comunicat de presă

„A educa un copil înseamnă a-i lua sufletul în mâini şi a merge împreună pe cărarea cunoaşterii. Înseamnă a-i ţine destinul în mâini cu conştiinţa că poţi determina, în mare măsură, reuşita sau eşecul în viaţă”.

În cadrul acţiunii de reformare a sistemului de învăţământ şi reaşezarea lui pe baze moderne, se subliniează tot mai mult ideea parteneriatelor educaţionale, ce crează oportunităţi de cooperare, consultare, comunicare, conlucrare în vederea atingerii unui scop comun.

Cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere, acordarea de ajutor colegial între elevi sunt argumente ce susțin implementarea parteneriatelor.

Anul de studii 2022-2023 s-a dovedit a fi un an cu belșug pentru Instituția Publică Gimnaziul Vărvăreuca, comuna Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova semnând la data de 27 septembrie primul acord de colaborare și de înfrățire cu Școala Gimnazială nr.1 din comuna Șendreni, județul Galați, România.

În urma acestei colaborări, am reușit să realizăm două activități educaționale „Toamna – Zâna belșugului” și „Halloween – dovlecii luminoși” prin intermediul cărora am descoperit elemente cultural-educative din spațiul românesc și moldovenesc de către elevii și cadrele didactice implicate în proiect, de asemenea, cunoașterea diferitelor aspecte ale spațiului cultural și educațional, stabilirea de relații sincere, dar și acordarea de ajutor colegial între elevii și profesorii celor două instituții.

La data de 02 noiembrie 2022 va avea loc semnarea celui de al doilea acord  de colaborare și înfrățire între Gimnaziul Vărvăreuca, satul Vărvăreuca, raionul Florești, Republica Moldova și Școala Gimnazială nr.1 Foltești, comuna Foltești, județul Galați, România în domeniul educativ, în domeniul promovării principiilor şi caracteristicilor educaţiei formale, nonformale şi a educaţiei permanente.

S-a dovedit a fi necesară o asociere între cele două unități de învățământ pentru stabilirea unei relații de comunicare, pentru întărirea valorilor culturale, pentru cultivarea spiritului de pace, dragoste, fraternitate și prietenie, pentru schimbul informațional la nivelul dezvoltării educaționale și pentru sprijinirea și organizarea de diverse activități cultural- educative.

Liliana Leontiev,

directoarea Instituției Publice Gimnaziul Vărvăreuca, raionul Florești,

 

  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentFemeia de 72 de ani din Drochia, care era căutată de familie, a fost găsită moartă
Articolul următorLa 45 de kilometri de Soroca, în raionul ucrainean Tomașpol, au fost doborâte rachete rusești / FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.