Gheorghe COSNICEANU: „Sughiţi bun la neciopliţi!”

0
68

Orice sat care se respectă îşi cinsteşte şi îşi ocroteşte valorile. Acest „principiu” este respectat şi în comuna Tătărăuca Veche, bogată în oameni care ne-au dus faima în lume: Eva Gudumac – medic recunoscut în toată republica, Lucreţia Bârlădeanu şi Petre Popa – mesageri ai Cuvântului.., iar zilele acestea lista a fost completată de epigramistul Gheorghe Cosniceanu, autorul cărţii „Sughiţi bun la neciopliţi!”.

Or, drept apreciere a muncii epigramistului, acestuia i-a fost înmânată, de către preşedintele-fondator al Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova (USEM) Diana Ciugureanu-Zlatan, legitimaţia de membru al acestei prestigioase uniuni de creaţie.

Altfel, fiind într-o vizită de documentare la Tătărăuca Veche exeprţii de la IDIS „Viitorul” au constatat că administraţia publică locală are un sprijin de nădejde – Consiliul Consultativ al cetăţenilor, creat în urma Programului „Prin Iniţiative Comunitare – spre un viitor european”, implementat cu suportul finaniar al SUA şi Poloniei. „Crearea acestul Consiliu este o oportunitate reală de dezvoltare a activismului printre cetăţeni şi pentru consolidarea societăţii la construirea unei societăţi democratice”, susţine primarul comunei Liviu Raischi. La rândul său, membrul activ al Consiliului, Valeriu Herţa, a menţionat că „dacă există comunicare cu APL lucrurile se mişcă şi, cu eforturi comune, găsim mai uşor soluţii la probleme”.

Stela Toma  

 


Articolul precedent“Amicii nistreni” – printre cei mai buni la orientare în spaţiu
Articolul următorTemperatura MAXIMĂ pentru următoarele zile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.