(FOTO/VIDEO) Expoziție de artă, din Cimișlia la Soroca

0
80

Lucrările plasticianului Tudor Crețu, originar din Cimișlia, sunt expuse la Soroca. Vernisajul a fost inaugurat astăzi, în Sala de la Colț a Muzeului de Istorie și Etnografie. La evenimentul de lansare au venit profesori de la Școala de Arte Plastice pentru copii, profesori și studenți la Colegiul de Arte „Nicolae Botgros”, autoritățile publice și soroceni iubitori de artă.

Pentru Iuliana Pușcaș, viitoare pictoriță, aceasta este prim expoziție de artă pe care o vizitează. Profund emoționată studenta ne-a povestit impresiile sale.

 Am multe emoții pozitive și un imbold puternic să învăț să realizez și eu așa lucrări în viitor. Mi-a plăcut mult cu pictorul a redat chipul tatei și al mamei, aș vrea și eu să pictez chipul părinților mei. Îmi place să privesc la ceva, să înțeleg asta și să văd cum pot reda eu această imagine”, explică tânăra motivația sa de a deveni pictoriță.

Sunt niște lucrări frumoase, mi-au plăcut pentru sensul ascuns pe care îl au. Autorul ne-a povestit despre trei lucrări, a fost foarte interesant. Îmi este plăcut să cunosc oameni noi, artiști plastici de la care pot învăța ceva util”, opinează Zafarjon Hatizov, care studiază artizanatul la colegiu.

Mă bucur să mă aflu la Soroca. Tematica expoziției este Universul meu. Sunt lucrări de toate felurile. Peisaje, portrete, natură statică, sculpturi, schițe. Sper că  acestea vor bucura ochii vizitatorilor, iar studenții la arte vor avea un pic de folos de la această expoziție”, a menționat Tudor Crețu, autorul lucrărilor.

Tudor Crețu, originar din raionul Cimișlia, este Absolvent al facultăților de Chimie (USM)  și Pictură și grafică (Universitatea Pedagogică Ion Creangă). De asemenea, este profesor la Școala de Arte din, conduce  un cerc la Centrul de Creație pentru Copii și profesează și la Școala Profesională din Cimișlia.

Pe parcursul anilor și-a expus lucrările în cadrul expozițiilor republicane (Tighina, Bălți).  În orașul Cimișlia, lucrările lui Tudor Crețu au fost expuse de mai multe ori în cadrul expozițiilor personale.

Lucrările pictorului pot  fi admirate la Soroca timp de o lună de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.