(FOTO) Incident sau act de vandalism?

0
68

În seara zilei de ieri, în jurul orei 22 00, a avut loc un incident pe scările de pe strada Mihail Kogălniceanu, renovate anul trecut și aflate în preajma Spitalului raional. Un automobil care se deplasa cu viteză pe chei s-a oprit chiar pe scări, iar ca rezultat, în locul cu pricina, piatra a fost deteriorată.

Serghei Jicol, paznicul Spitalului raional, spune că era la locul de muncă când mașina de marcă Jeep se îndrepta cu viteză spre scări. “Eram în ghișeul de lângă scări, când aproximativ la ora 21 45, am văzut un Jeep negru, care mergea cu viteză. Credeam că va opri, însă avea o viteză prea mare și a ajuns chiar pe ele. De obicei, la această oră, mai ales duminica, se plimbă bolnavi sau părinți cu copii. Din fericire, nu a fost nici un om în preajmă. Îndată am sunat la 112”, mărturisește bărbatul.

Potrivit lui Gavril Ghilas, şeful Plutonului de Patrulare Nord Soroca-Floreşti, făptașul a fugit de la fața locului, iar cazul este cercetat în continuare. “Când a ajuns echipajul de poliție, nu a fost de găsit nici mașina, nici conducătorul. Acesta este în căutare la ora actuală. Deținem un număr de înmatriculare al autovehiculului, dar este greșit”, a declarat el.

Despre acest caz redacția a fost anunțată de Mihail Grabciuc, viceprimarul municipiului. “Am sunat la poliție pentru a fi găsit făptașul. Oamenii trebuie să păstreze ceea ce a fost făcut în oraș. Nu cunoaștem cum a avut loc incidentul, dar este vizibil că conducătorul a avariat atât mașina sa, dar și scările, care aparțin orașului”.

Ghilas a precizat că noaptea cheiul râului Nistru este patrulat de către angajații poliției. De asemenea, deplasarea cu automobilul pe chei este interzisă. „Dacă circulăm cu mașina de serviciu pe chei, avem girofarul în acțiune”, menționează el. Astfel, cei care încalcă legea, riscă o amendă de la 600 la 900 lei.

Totodată, el a precizat că în regiune nu este instalat nici un indicator rutier. “Este nevoie de a fi amplasat un indicator – Zonă rezidențială ori de pus baraje, însă acestea ar putea împiedica curățirea cheiului. În zona rezidențială, au dreptul să circule cu mașinile doar cetățenii care locuiesc în sectorul dat”.


Conform art. 240, aliniatul 1 al Codul Contravențional – „Nerespectarea de către conducătorul de vehicul a indicatoarelor rutiere de prioritate, a indicatoarelor de interzicere şi de sens obligatoriu, a indicatoarelor de informare privind direcţia permisă de deplasare, a marcajului de pe partea carosabilă a drumului privind acordarea dreptului prioritar de circulaţie, dreptului privind delimitarea benzilor de circulaţie pe sens opus şi a celor destinate vehiculelor de rută, nerespectarea regulilor de circulaţie privind începerea deplasării şi schimbarea direcţiei de mers, privind poziţia pe carosabil, privind depăşirea vehiculelor, privind traversarea intersecţiilor şi a locurilor de oprire a transportului public, privind remorcarea vehiculelor, privind transportul persoanelor şi al încărcăturilor, privind deplasarea pe autostrăzi, nerespectarea exigenţelor de folosire a dispozitivelor de iluminat la căderea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă.
Se sancţionează cu amendă de la 20 la 25 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare”.


Reamintim că, scările cu acces spre râul Nistru au fost renovate în cadrul Acțiunii sociale „ORAȘ MODERN — SCĂRI ACCESIBILE”, cu suportul redacției ziarului “Observatorul de Nord”, Primăriei municipiului Soroca, agenților economici și soroceni. Inaugurarea a avut loc anul trecut, de Ziua orașului.

Vezi și: Reportaj video de la inaugurarea oficială a scărilor din municipiul Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.