Forțele ucrainene au eliberat peste 3.000 de kilometri pătrați din teritoriile ocupate și, pe unele segmente a ajuns la 15-25 km de granița cu Rusia

0
132

Forțele armatei ale Ucrainei sunt într-o contraofensivă greu de oprit, iar armatele rusești se retrag haotic de pe teritoriile care câteva zile în urmă le stăpâneau. Experții spun că Ucraina și-a eliberat peste 3.000 de kilometri pătrați ocupate de armata rusească.

În mod telegrafic, evenimentele de pe frontul ucrainean se prezintă astfel, dacă ne raportăm la evenimentele din ultimele zile:

*Pe linia Balakliya-Izium s-a schimbat compelt situația. Aceste două puncte strategice au fost eliberate de armata ucraineană;

*Armata ucraineană a ajuns  o distanță de 15-25 km de granița ruso-ucraineană în nord-estul regiunii Harkov, eliberând punctele strategice Izium și  Kupyansk.

*Trupele rusești își întăresc punctele de pe linia frontului în regiunea Herson, în timp ce forțele ucrainene duc lupte poziționale și își continuă campania de distrugere a liniilor logistice inamice.

*Armata rusă a bombardat nordul orașului Harcov, sudul orașului Bakhmut și vestul  orașului Donețk.

*Naționaliștii ruși critică inacțiunile Moscovei și cer finalizarea „operațiunii speciale” începute în februarie. Printre cei mai vocali este liderul cecen Kadârov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.